Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Veselý se proti šampionům z Miami do hry nedostal, Washington prohrál

New York - Ani ve třetím utkání Washingtonu v nové sezoně NBA si český basketbalista Jan Veselý nazahrál, jeho tým v neděli podlehl Miami 93:103. Obhájci titulu si domácím vítězstvím spravili chuť po dvou prohrách, hosté se ani na třetí pokus nedočkali výhry.

Miami - Washington
zdroj: ČTK/AP

Washington sice do utkání vstoupil úspěšně a vedl 9:2, ale Heat odpověděli čtrnáctibodovou šňůrou a začali diktovat tempo hry. V průběhu zápasu vedl favorit až o 23 bodů, hosté korigovali až v poslední části.

"Je to jako ve vztahu se ženou, kdy postupem času zpohodlníte a přestanete dělat drobnosti, které jste dříve dělali. Také jsme zpohodlněli a teď se musíme zase začít snažit," řekl Dwyane Wade k pomalejšímu rozjezdu Heat v nové sezoně.

LeBron James vedl statistiky vítězů s 25 body, o bod méně přidal Chris Bosh a Wade zaznamenal 20 bodů. Nejlepším střelcem Wizards byl s 19 body Bradley Beal. Kouč Washingtonu Randy Wittman byl navzdory porážce tentokrát s výkonem o něco spokojenější. "Prohrát nikdo nechce, ale vydali jsme se správným směrem. Celou dobu jsme bojovali. Takhle musíme hrát."

Trenérský debut zhořkl Jasonu Kiddovi, jehož svěřenci z Brooklynu prohráli v Orlandu o 21 bodů 86:107. Domácí měli šest hráčů ve dvouciferných číslech oproti dvěma na straně hostů, kterým se nepovedlo navázat na páteční výhru nad Miami. "V obraně nám to haprovalo, úspěšnost střelby jsme měli nějakých 30 procent," shrnul příčiny porážky Kidd, který úvodní dva zápasy zmeškal jako trest za řízení pod vlivem alkoholu.

Skvělý vstup do sezony prožívá Minnesota, která dokázala zvítězit na hřišti New York Knicks 109:100. Timberwolves k výhře pomohla první čtvrtina, kterou ovládli 40:19. Hvězdou utkání byl Kevin Love se 34 body a 15 doskoky, Kevin Martin přidal 30 bodů. Minnesota poprvé od roku 2001 vstoupila do sezony s bilancí 3-0.

Poprvé po zranění kolena z jarního play-off se na hřiště dostal Russell Westbrook, který 21 body a sedmi asistencemi pomohl Oklahomě k vítězství nad Phoenixem 103:96. Kevin Durant k výhře přispěl 33 body a deseti doskoky.

Výsledky NBA

Detroit - Boston 87:77, LA Lakers - Atlanta 105:103, Miami - Washington 103:93, New York - Minnesota 100:109, Oklahoma City - Phoenix 103:96, Orlando - Brooklyn 107:86.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články