Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Veselý do Barcelony? Kouč katalánského velkoklubu má zájem o reprezentačního pivota

Jan Veselý by teoreticky mohl změnit působiště a jako nová štace by se nenabízel nikdo menší než velkoklub z Barcelony. Nový trenér Katalánců Šarunas Jasikevičius si totiž vyhlédl pivota Fenerbahce Istanbul jako náhradu za dlouholetou oporu Chorvata Anteho Tomiče.

Veselý má v tureckém týmu smlouvu ještě na dva roky, jednání o jeho případném přestupu by ale mohly usnadnit finanční potíže Fenerbahce. Informoval o tom španělský list Mundo Deportivo. Nejužitečnější hráč Evropské ligy v ročníku 2018/19 údajně v istanbulském celku vydělává 2,4 milionu eur čistého za sezonu.

Ve Fenerbahce působí Veselý od roku 2014, kdy přišel po tříletém angažmá v NBA. Před třemi roky s týmem ovládl Evropskou ligu. Turecký klub ale nyní prochází velkými změnami. V červnu skončil ve Fenerbahce úspěšný srbský kouč Željko Obradovič a tento týden odešla i italská hvězda Luigi Datome, jenž přestoupil do Milána.

Tomič, kterého by mohl Veselý v Barceloně nahradit, strávil v klubu osm sezon a byl kapitánem mužstva. Dres slavného mužstva v minulosti oblékali také Tomáš Satoranský a Luboš Bartoň.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články