Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Večeřová končí s basketbalem

Brno - Basketbalistka Ivana Večeřová se rozhodla ukončit ve 32 letech ze zdravotních důvodů aktivní kariéru. Na loňském mistrovství světa pomohla získat českému týmu stříbrné medaile, v roce 2005 se podílela na titulu mistryň Evropy. Startovala na olympijských hrách v Aténách a Pekingu a byla dlouholetou oporou Brna při jeho úspěších v domácí a Evropské lize.

"Rozhodnutí skončit je pro mě nezvratné a neměnné, i když mi přicházejí nějaké nabídky z domácích klubů i z ciziny," řekla Večeřová, která poslední sezonu odehrála za Valosun Brno. "Budu muset být sobec a myslet na své zdraví s ohledem na pozdější pohybové aktivity," dodala.

Ivana Večeřová:

"Další sportovní výzva už pro mě neexistuje. Dosáhla jsem všechno. Vyhrály jsme Evropskou ligu, byly jsme mnohokrát ve Final Four. Získala jsem spoustu titulů s Brnem a dařilo se mi v reprezentaci. Všechno ostatní by už pro mě znamenalo plnění povinností."

Basketbalistka, která si vyzkoušela také angažmá v korejské lize, ve španělské Valencii a Galatasarayi Istanbul, dostala v úterý zajímavou nabídku od bývalého zaměstnavatele Frisco Sika Brno. S tím, že by se mohla věnovat sportu i po manažerské nebo organizační stránce. Raději však dá přednost sportování pro radost na rekreační úrovni. "Na rehabilitaci mi lékař sdělil, že hrát na vrcholové úrovni mi nedoporučuje. Už v uplynulé sezoně bylo koleno ve špatném stavu," uvedla Večeřová, i když přiznala, že by brněnskému týmu ráda pomohla a vrátila část toho, co jí dal.

S kolenem měla problémy už na zlatém mistrovství Evropy 2005 v Ankaře, kde si ve finále s Ruskem přetrhla přední zkřížené vazy. Jak začala hrát, tak jí praskl meniskus a porušila se jí chrupavka. "V jednom místě mi v koleni naráží kost na kost. Dostala jsem varování od lékařů, že bych mohla mít později vážnou artrózu a nemohla si zasportovat ani se svými dětmi," uvedla Večeřová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články