Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Uzdravený Smart flirtoval s triple doublem a dotáhl Boston k vítězství v Miami

Finále Východní konference NBA je srovnáno. Basketbalisté Bostonu totiž ve druhém utkání zvítězili 127:102 v Miami. Nejlepším střelcem zápasu byl domácí lídr Jimmy Butler s 29 body, ale hlavní hvězdou hostující Marcus Smart, jehož dělil jeden doskok od triple doublu.

Marcus Smart z Bostonu dribluje s míčem v utkání NBA v Miami
zdroj: REUTERS

Boston nabral v úvodních minutách desetibodové manko a prohrával 8:18, zbytek první čtvrtiny ale hostující celek ovládl jednoznačně 27:6. Druhé dějství Celtics vyhráli 35:21 a bylo víceméně rozhodnuto.

"Věděli jsme, že máme na mnohem víc. A podle toho jsme hráli," řekl trenér Bostonu Ime Udoka, který oproti prvnímu utkání nasadil uzdravenou dvojici Marcus Smart, Al Horton.

Právě Smart na palubovce zářil, když ho s 24 body, 12 asistencemi a 9 doskoky dělil jen jeden doskok od triple doublu. Jaylen Brown přidal 24 bodů, Jayson Tatum měl na kontě 27 bodů.

Miami tentokrát nevycházela střelba z pole, jejíž úspěšnost měli domácí na hranici 44 procent. "Stále je to jen jedna porážka. Zkušení hráči a realizační tým to dobře ví," uvedl trenér Heat Erik Spoelstra.

Domácí se mohli spolehnout na Butlera, nikdo z jeho spoluhráčů však nedal víc než 14 bodů. Také proto Miami v probíhajícím play-off poprvé prohrálo na domácí palubovce.

Heat navíc nebyli daleko od prohry rekordním rozdílem (36 bodů), od které ho zachránil jen lepší závěr. "V play-off je úplně jedno, jestli prohrajete o bod, nebo o dvacet," konstatoval rozehrávač Gabe Vincent.

Finále Východní konference play-off NBA - 2. zápas:

Miami - Boston 102:127, stav série 1:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články