Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Utkání hvězd basketbalové ligy šlo za Týmem Světa

Tým Světa vyhrál utkání hvězd Národní basketbalové ligy. Český výběr porazili zahraniční hráči ligy v Ústí nad Labem 149:118. Nejužitečnějším hráčem byl basketbalista domácí Slunety Lamb Autrey, který v exhibičním zápase nastřílel 23 bodů, stejně jako kapitán Týmu Česka Adam Číž z Kolína.

"Jak jsem řekl ostatním klukům, hned jak jsem dnes přišel do šatny: první poločas se budeme bavit, ale od třetí čtvrtiny chci, abychom už začali hrát vážně. Už českou ligu nějaký rok hraju a All Star Game jsem tu chtěl vždycky vyhrát. Cítil jsem to dnes jako svou velkou zodpovědnost, obzvlášť když jsem byl kapitánem. A ostatní měli stejnou mentalitu, chtěli taky vyhrát. Takže to bylo celkem snadné. Jsem tak rád, že jsme dali dohromady takový tým, který to dokázal zvládnout," řekl Autrey.

Výběr Česka se představil bez reprezentačního kapitána Vojtěcha Hrubana z Nymburka a Martina Nábělka z Ostravy. Místo nich se zařadili do sestavy jejich kluboví spoluhráči Luboš Kovář a Kevin Týml.

Fanoušky v hale Slunety dostal do varu v úvodu právě Autrey, který z místa ohodnoceného pěti body zkusil štěstí natřikrát a po dvou neúspěšných pokusech si před nakonec úspěšnou trefou vyžádal podporu z hlediště. Hned vzápětí přišla další lahůdka, když nahrál na smeč Kyleovi Mangasovi, a hráči dál bavili fanoušky fintami a kombinacemi.

Dalibor Fait z výběru českých hráčů si vyměnil přihrávku i s rozhodčím. Zahraniční hvězdy se po sérii alley oopů dostaly ve druhé čtvrtině už i do náskoku od 19 bodů, ke stahování ztráty pomohl i pětibodový koš kapitána českého výběru Číže. V závěrečné čtvrtině se Tým Světa utrhl na konečný rozdíl 31 bodů. "Přistoupili jsme k tomu tak nějak exhibičně a oni hráli trošku víc naplno. Příští rok jim to samozřejmě budeme chtít vrátit," usmíval se Číž.

"Byla to super akce. Povedlo se to, přišlo plno lidí. Byla to zábava, každý divák si přišel na své. Trojky, smeče a soutěže mezi tou hrou byly taky velmi zajímavé," doplnil Číž a pochvaloval si změnu formátu oproti dosavadním soubojům "Mladých pušek" s "Mazáky". "Je to dobře, že to není každý rok stejné. Mělo to takový náboj. Myslím si, že to bylo fajn," uvedl Číž.

Zápas doprovázely tradiční dovednostní soutěže. Ve střelbě trojek vyhrál pardubický Michal Svoboda z Pardubic, který ve finále porazil Michala Mareše z Kolína 18:17. "Bylo to super. Skvělá atmosféra a lidi dobře fandili. Naštěstí mi tam padly nějaké střely, které byly dost na to, abych to vyhrál," řekl Svoboda.

O přestávce byl na programu turnaj ve hře jeden na jednoho, v jehož finále Nikola Vujovič z Hradce Králové porazil Mangase z USK Praha 5:4. "Je to jako souboj gladiátorů. Moc lidí to neví, ale já mám s hrou jeden na jednoho hodně zkušeností. Hrál jsem v Srbsku velice kvalitní turnaje a v roce 2013 jsem byl srbským šampionem," prohlásil Vujovič.

Finále smečařské soutěže ovládl Dávid Novák z Nymburka. "Užil jsem si to, co nejvíce to šlo. Byla skoro plná hala a atmosféra byla super. Oba dva dunky mi vyšly, jak jsem chtěl," prohlásil slovenský talent Novák.

Utkání hvězd Národní basketbalové ligy v Ústí nad Labem:

Tým Česko - Tým Svět 118:149 (27:37, 66:74, 95:105)

Nejvíce bodů: Číž 23, Pecka 16, Pekárek a Puršl oba 12 - Autrey 23, Harding 20, Pavlovič 17. Nejužitečnější hráč: Lamb Autrey (Ústí nad Labem).

Vítězové individuálních soutěží:
1x1: Nikola Vukovič (Hradec Králové). Smečování: Dávid Novák (Nymburk). Trojky: Michal Svoboda (Pardubice).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články