Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Úspěšná venkovní série Lakers je minulostí. James a spol. se museli sklonit před Indianou

Po 14 zápasech našli v hale soupeře přemožitele. Basketbalisté Los Angeles Lakers bez zraněného Anthonyho Davise prohráli 102:105 s Indianou a opět se dělí o první místo v NBA s Milwaukee s bilancí 24 vítězství a 4 nezdarů.

Utkání Indiana - LA Lakers
zdroj: USA TODAY Sports autor: Brian Spurlock

Většinu prvního poločasu Lakers vedli, ve druhém zase spíš dotahovali náskok domácích. Díky sérii 9:0 ve čtvrté čtvrtině ale nakonec šli do koncovky v lepší pozici.

"Věděli jsme, že když nějakou ránu rozdáme, musíme počítat s tím, že ji dostaneme zpět. I tak jsme to nakonec zvládli," komentoval průběh pivot Pacers Domantas Sabonis.

Blízko zkompletování triple doublu byl lídr Lakers LeBron James, který se postaral o 20 bodů, 9 doskoků i asistencí. Nicméně střelecky se mu tentokrát tolik nedařilo - proměnil totiž polovinu trestných hodů, osm z dvaceti pokusů z pole, zpoza trojkového oblouku neuspěl ani jednou ze šesti střel.

Trojku minul i dvanáct sekund před koncem za stavu 102:104. Náskok domácích pak zvýšil jedním proměněným trestným hodem Sabonis, jenž si připsal celkem 26 bodů a 10 doskoků.

"Během našeho vítězného tažení jsme byli schopni za všech okolností zachovat klid. Ať už jsme byli nahoře nebo dole, pořád jsme hráli svou hru. Ovšem čas od času se prostě míč neodráží k vám," řekl James.

Druhý tým tabulky Západní konference Los Angeles Clippers vyhráli nad Phoenixem jednoznačně 120:99. Paul George k tomu přispěl 24 body, Kawhi Leonard přidal 20 bodů stejně jako náhradník Lou Williams.

Třináctou porážku za sebou naopak utrpěli basketbalisté New Orleans, kteří doma podlehli Brooklynu 101:108 po prodloužení. Nespasilo je 22 bodů a 10 doskoků Brandona Ingrama a 21 bodů Jrue Holidaye. Hostující tým vedl s 31 body Spencer Dinwiddie, jemuž zdatně sekundoval Joe Harris, autor 24 bodů.

NBA:

Charlotte - Sacramento 110:102
Indiana - LA Lakers 105:102
LA Clippers - Phoenix 120:99
New Orleans - Brooklyn 101:108 po prodloužení
New York - Atlanta 143:120
Utah - Orlando 109:102

Zdroj
ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články