Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

USK vyhrál nad třetím Hradcem, ligový program narušuje koronavirová nákaza

Alespoň drobná náplast. Basketbalistky USK Praha si po dvou porážkách v Evropské lize částečně spravily náladu v domácí soutěži. České mistryně zvítězily v utkání 15. kola 95:65 na hřišti třetího Hradce Králové a vyhrály i třináctý zápas v ligové sezoně.

Nejlepší střelkyní USK byla Brionna Jonesová, jež 31 body vyrovnala vlastní rekord ročníku z prosincového utkání proti Chomutovu. Svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové v minulých dvou zápasech prohrály s Jekatěrinburgem a Salamancou.

Další program nejvyšší domácí soutěže ovlivňuje koronavirová nákaza. Páteční zápasy Chomutova s Ostravou a Strakonic se Slavií musely být odloženy. V neděli se nestřetnou ani Žabiny se Slovankou.

Chomutov ve středu ještě odehrál čtvrtfinále Českého poháru, v němž podlehl Slovance 78:89. "Už před zápasem bojovaly některé holky s nemocí a před pohárovým duelem vůbec netrénovaly," uvedl manažer týmu Jakub Kadlec na klubovém webu. "Holky, co byly nemocné před pohárem, měly testy negativní, ale při kontrolních testech před pátečním duelem se v týmu vyskytly pozitivní testy u jiných osob," řekl.

Výsledky 15. kola ligy basketbalistek

Hradec Králové - USK Praha 65:95 (8:24, 30:55, 49:79)

Nejvíce bodů: Čuperková 16, Dautovicová 13, Velichová 9 - Jonesová 31, Stankovičová 12, Oblaková 10.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články