Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
SP horských kol 2024

USK v euroligové generálce přejelo Slovanku o 71 bodů

Basketbalistky USK Praha v generálce na start Euroligy zvítězily v hale Slovanky jasně 111:40. Při návratu soutěže si double double za 21 bodů a 10 doskoků připsala americká pivotka Isabelle Harrisonová, ještě o sedm bodů víc nastřílela další podkošová opora Emese Hofová.

Maite Cazorlaová z týmu ZVVZ USK Praha
zdroj: ZVVZ USK Praha autor: Luděk Šipla

Jednatřicetiletá Harrisonová už v USK hrála v sezoně 2018/19, v domácí soutěži ale stihla jen 14 zápasů včetně play-off a v týmu tehdy předčasně skončila kvůli zranění. Comeback v české lize prožila hráčka Chicaga ve WNBA tři dny před středečním vstupem USK do Euroligy na palubovce Valencie.

S více než 24 minutami na hřišti dnes byla nejvytíženější hráčkou USK a s Nizozemkou Hofovou vytvořila úderné duo. Valériane Ayayiová přidala 19 bodů a osm doskoků. USK dal 36 bodů z rychlých protiútoků a 84 z vymezeného území.

Stejně jako USK vybojovala druhou výhru v druhém utkání Ostrava, jež porazila Trutnov 79:70. Naopak bez vítězství zůstávají obhájkyně bronzu z KP Tany Brno. Po derby se Žabinami neuspěly ani proti Chomutovu a v hale severočeského celku prohrály 76:86.

V obou týmech zaznamenaly dvě hráčky double double – domácí Monika Fučíková (16 bodů a 10 doskoků) s Kateřinou Rokošovou (10-11) a Brňanky Anežka Kopecká (17-10) s Petrou Malíkovou (16-11).


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články