Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

USK přehrálo Žabiny i venku, od titulu už je dělí jediná výhra

Basketbalistky USK Praha dokázaly i ve druhém zápasu finálové série porazit Žabiny Brno. Pražanky šly i díky častým chybám soupeře rychle do vedení, které během utkání kontrolovaly. Žabiny na domácí palubovce podlehly 47:82 a v sérii prohrávají už 2:0 na zápasy. 

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky USK Praha rozdrtily Žabiny i v druhém utkání a míří za dalším titulem

Pražanky šly za druhým vítězstvím opět od samého počátku, tentokrát soupeře ani jednou nepustily do vedení. V první čtvrtině inkasovaly jen tři dvoubodové koše a ujaly se až devatenáctibodového vedení, které ve druhém hracím období přesáhlo i třicet bodů. Po změně stran dlouholeté suverénky domácí scény vedení bezpečně kontrolovaly.

Favorit opět zapojil do hry jen osm hráček, do akce se ale vrátila kapitánka Teja Oblaková, mimo hru zůstala oproti čtvrtku Tereza Vyoralová. Všechny hráčky základní sestavy USK přispěly dvojciferným počtem bodů, nejlepší střelkyní byla opět americká opora Brionna Jonesová. Tentokrát dala 22 bodů včetně všech deseti proměněných trestných hodů a s 13 doskoky zkompletovala double double.

"Nastoupily jsme čtyři pivotky s jednou rozehrávačkou a oproti pražskému zápasu jsme postrádaly další malou hráčku Vyoralovou. Dařilo se nám hlavně v prvním poločase a jsem spokojená s obranou. Ten druhý poločas byl už takzvaně údržba," uvedla trenérka USK Natálie Hejková. "Měly jsme docela dobrý nástup do zápasu. Ze začátku nám to tam padalo a myslím si, že rozhodla obrana. První půlku jsme udržely soupeře na málo bodech," konstatovala autorka 11 bodů Veronika Voráčková.

Oblaková přidala 19 bodů, Allysa Thomasová předvedla další komplexní výkon s 12 body, osmi asistencemi a sedmi doskoky. Domácí střelkyně opět vedla Petra Záplatová, autorka 16 bodů, přes deset se dostala už jen Eliška Hamzová.

"Ani za podpory naprosto skvělých fanoušků jsme nezvládli první čtvrtinu. Měli jsme deset ztrát, což byla voda na mlýn pro USK. V obraně jsme dělali hloupá rozhodnutí oproti tomu, co jsme si řekli. Na hráčkách bylo vidět, že v útoku ztratily půdu pod nohama. Ta první čtvrtina udala ráz celého utkání," řekl brněnský trenér Viktor Pruša. "Je mi líto, že kvalita hráček, kterou mají daleko vyšší, v těch dvou zápasech nebyla vidět. Hrajeme hodně hluboko pod svůj standard," dodal.

Finále play-off basketbalové ligy žen - 2. zápas:

Žabiny Brno - USK Praha 47:82 (6:24, 21:52, 34:62)

Nejvíce bodů: Záplatová 16, Hamzová 11 - Jonesová 22, Oblaková 19, Thomasová 12. Fauly: 22:18. Trestné hody: 14/7 - 15/14. Trojky: 4:4. Doskoky: 28:44. Stav série: 0:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články