Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

USK přehrálo soupeřky z Moskvy a drží druhé místo ve skupině Euroligy

Hráčky USK Praha na domácí palubovce v hale Královka jasně porazily MBA Moskva 92:61. V tabulce skupiny Euroligy se tím Pražanky drží na druhé příčce za Jekatěrinburgem. 

USK je na druhém místě skupiny A o skóre před Salamancou. Nejlepší hráčkou českých mistryň byla americká pivotka Brionna Jonesová, která s 25 body a devíti doskoky sahala po double double. Nováčkovi soutěže nepomohlo 16 bodů Niny Glontiové.

Svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové udržely v aktuálním ročníku prestižní soutěže domácí neporazitelnost a vyhrály v hale Královka i svůj pátý zápas. Zároveň si připsaly páté vítězství za sebou a znovu rozdílem přesahujícím 24 bodů. Poslední euroligové utkání v tomto kalendářním roce sehrají v úterý na hřišti maďarského Szekszárdu.

Hráčky USK vstoupily do duelu sebevědomě a již v páté minutě si vypracovaly devítibodový náskok. Moskvanky sice snížily několika tříbodovými trefami na rozdíl jednoho bodu, závěr úvodní části však patřil opět domácím. Díky dalším šesti bodům pivotky Dragany Stankovičové vyhrály první čtvrtinu 28:17.

Domácí basketbalistky pokračovaly dál v koncentrovaném výkonu a poté, co natáhly svou bodovou sérii z konce první a začátku druhé čtvrtiny na 18:0, se dostaly do uklidňujícího vedení 36:17. V dresu vedoucího celku se do poločasu prosadilo hned osm hráček, přičemž tou nejproduktivnější byla čtrnáctibodová Jonesová. USK ovládl druhou část 27:11 a vypracoval si náskok 55:28.

Hostující hráčky nedokázaly ani po přestávce otupit útočnou sílu českého celku a jejich ztráta narostla až na 33 bodů. Poté se jim však začalo dařit opět při střelbě za tři body a díky devíti trojkám za třicet minut své manko přece jen stáhly na třiadvacetibodový rozdíl. Jejich hlavní oporou byla Glontiová.

USK ovšem v závěrečné čtvrtině části žádné drama nedovolil. Naopak k Jonesové se na dvouciferný počet bodů dostaly další čtyři hráčky. Jednou z nich byla Bálintová, která dnes slavila 27. narozeniny a konečné vítězství o 31 bodů pečetila trojkou z poloviny hřiště.

Český tým zopakoval proti nováčkovi soutěže říjnové vítězství z Moskvy, kde vyhrál 79:54.

Evropská liga basketbalistek - 9. kolo:

USK Praha - MBA Moskva 92:61 (28:17, 55:28, 69:48)

Nejvíce bodů: Jonesová 25, Condeová 14, Thomasová 13 - Glontiová 18, Petrušinová 11, Nizamovová a Logunovová obě 9. Fauly: 18:20. Trestné hody: 24/19 - 19/10. Trojky: 3:11. Doskoky: 46:34.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články