Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

USK Praha zaútočí na první triumf v Českém poháru po šesti letech

Opožděně, ale přece. Takřka o měsíc později vyvrcholí v Chomutově Český pohár basketbalistek. USK Praha vyzve ve finále KP Brno. Pražanky zaútočí na první vítězství v soutěži po šesti letech. Přímý přenos vysílá od 19:20 ČT sport a web ctsport.cz.

Basketbalistky USK Praha
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Jsou jasným favoritem. My se pokusíme zahrát naše maximum a ztížit mu cestu za vítězstvím. Jde o další zkušenost pro náš mladý tým," uvedl kouč KP Dušan Medvecký.

Rozhodující boje se měly uskutečnit již 5. března, ale byly odloženy kvůli pozitivnímu antigennímu testu jedné z hráček Králova Pole.

Pražanky na brněnského soka narazily i v minulých dnech v rámci semifinále ŽBL a porazily jej 3:0 na zápasy. Soupeřky vyprovodily vždy jasně o 23, 39 nebo v úterý o 44 bodů (88:44) a v ligovém finále narazí na lepšího z dvojice Hradec Králové - Žabiny Brno. Proti Královopolankám neprohrály již 21 let.

"Jsme rádi, že je semifinále za námi. Poslední duel byl zápasem, který byl ve znamení velkého prostoru mladých hráček, což je dobře. Soupeř měl šanci, stejně tak i my, a nyní se budeme soustředit na další zápas, což je finále Českého poháru a finálovou sérii," řekl na webu domácí basketbalové federace asistent trenérky Natálie Hejkové Pavel Kubálek.

Úřadující české mistryně, které budou za pár dní usilovat o 15. titul a celkově jedenáctý v řadě, aspirují na zisk prvního domácího poháru po šesti letech. Soutěž totiž vynechávaly kvůli bojům v Evropské lize. V ní však letos skončily už v lednu, kdy se umístily v základní skupině za Fenerbahce Istanbul a Lyonem. Český pohár mohou získat pošesté; v semifinále jasně zvítězily nad Slavií 112:41, KP Brno si účast vybojovalo po bitvě s Chomutovem 74:57.

"Je to jeden z vrcholů sezony, na který se všichni těšíme. Určitě jim nedáme nic zadarmo a porveme se o co nejlepší výsledek," slíbila nejzkušenější hráčka Brna Kateřina Zohnová, jež si po loňském vítězství se Žabinami zahraje finále podruhé za sebou.

Zrušen byl naopak boj o bronz mezi Chomutovem a Slavií. Celek z hlavního města oficiálně oznámil, že nenastoupí, a výbor ČBF ho kontumoval ve prospěch Severočešek. Podobná situace nastala i dříve v ligovém čtvrtfinále, kdy Pražanky odmítly kvůli obavám o své zdraví nastoupit ve třetím duelu s KP Brno a odkazovaly na zatajení pozitivního testu na covid-19 u jedné z hráček. ČBF však pochybení moravského celku neshledala a rozhodla o předčasném ukončení série.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články