Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

USK načne proti Braine třízápasovou sérii na Královce

Duelem s belgickým Castors Braine uzavřou basketbalistky USK Praha první polovinu základní části Evropské ligy. Zároveň odstartují sérii tří domácích střetnutí, v nichž budou hájit postavení v čele tabulky, kde mají stejně jako jejich jediný přemožitel Jekatěrinburg na kontě pět vítězství. Přímý přenos utkání sledujte od 19:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Utkání USK Praha - Castors Braine
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Čeká nás série důležitých zápasů, ve kterých si můžeme pojistit s předstihem druhé místo. Samozřejmě za předpokladu, že domácí vystoupení zvládneme. Poslední utkání jsme zvládly velmi dobře a musíme se opět plně koncentrovat," řekla trenérka USK Natálie Hejková.

České šampionky se představí doma v hale na Královce i příští týden ve středu proti TTT Riga a následně i 8. ledna proti Bourges. Poté se naopak vydají třikrát na palubovku soupeřů, turecké Cukurovy a ruských celků Jekatěrinburgu a Orenburgu.

Belgický tým má vyrovnanou bilanci tří výher a tří porážek. "Je to těžký soupeř, který v poslední době vyhrával," připomněla Hejková vítězství Braine v Benátkách 75:58 a doma nad Cukurovou 90:59. Hlavními oporami jsou Američanky Celeste Trahanová-Davisová a Shaqwedia Wallaceová.

Až na dlouhodobě zraněné Terezu Vyoralovou a Alenu Hanušovou je USK kompletní. Hejková je také ráda, že tým nečeká před Vánocemi žádné dlouhé cestování. "Jsme rády, že hrajeme doma, ale já zápasy před svátky nemám moc ráda. Každý myslí na to, jak už pojede domů. Musíme i při nich udržet koncentraci," dodala Hejková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články