Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

USK i Brno přesvědčivě vyhrály, VŠ Praha podlehly Slovance

Praha - Basketbalistky USK Praha a IMOSu Brno ve 14. ligovém kole přesvědčivě vyhrály. Obhájkyně titulu doma přehrály Strakonice 107:68, Brno si poradilo s Karlovými Vary 80:59. Naopak třetí z účastníků v pohárové Evropě VŠ Praha poměrně překvapivě prohrál na palubovce Slovanky 57:69.

Ilona Burgrová z USK Praha
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Mistryně z USK o své výhře nad Strakonicemi rozhodly ve druhé čtvrtině, kterou ovládly rozdílem 20 bodů 33:13. Jihočeškám nepomohly ani velmi dobré výkony Američanky Selbyové, autorky 26 bodů, a Křížové. Ta přidala 19 bodů. Zbytek hráček však zůstal v pozadí. Naopak v týmu USK se hned sedm hráček dostalo na dvouciferný počet bodů. Nejlepší byla s 18 body Burgrová.

Brno strhlo v duelu s Karlovými Vary vítězství na svou stranu až drtivým náporem v poslední čtvrtině. V závěru třetí desetiminutovky ještě prohrávalo o dva body, jenže pak předvedlo šňůru 13:0 a závěrečnou část vyhrálo o 18 bodů. Zasloužila se o to zejména kapitánka Horáková, která k 10 bodům přidala 6 doskoků, 6 získaných míčů a 3 asistence.

Zatímco ve čtvrtek hráčky VŠ Praha v Evropském poháru trápily silné Dynamo Kursk, dnes nestačily na Slovanku. Roli v tom sehrála zřejmě i únava z náročného duelu. Žádná z vysokoškolaček se nemohla chytnout při střelbě, když nejlepší Dotsonová zaznamenala jen 12 bodů. Celkových 57 bodů je nejhorší výkon VŠ v sezoně. Slovanku táhla s 18 body Tesaříková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články