Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

USK čeká první těžký test, Euroligu načne v ruském Orenburgu

Basketbalistky USK Praha vstoupí ve středu do nové sezony Evropské ligy na palubovce Orenburgu. Pro svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové půjde o první skutečný test aktuální formy po letních změnách. Samy netuší, co od zahajovacího duelu očekávat.

"Jsme velmi krátkou dobu spolu, příchody byly dost pozdě, v podstatě jsme spolu dva týdny a je to na hře vidět. Před startem Euroligy jsme neměly jediný těžký zápas. Takže start bude ostrý a samy jsme zvědavé, jak to bude vypadat," řekla trenérka Hejková.

"Dost napoví první zápas, jak budeme vypadat. Pak si můžeme dávat cíle. Tým se bude sehrávat až v sezoně, ale věřím v naši sílu a že dojdeme daleko," přidala kapitánka Kateřina Elhotová.

Je nám líto, video expirovalo.
USK na prahu nové euroligové sezony

České šampionky sice mají odehráno šest zápasů české ligy, ale ty je neprověřily. V průměru každý vyhrály o 60 bodů. Otázkou je, jak se hráčky vypořádají s kvalitní obranou ruského celku.

"Asi to bude šok, protože jsme se zatím nepotkaly s agresivní obranou. V Eurolize se pouští fyzičtější hra. Sama jsem zvědavá, jak se s tím vyrovnáme. Orenburg má výhodu, že odehrál dva těžké zápasy v kvalifikaci," připomněla Hejková.

Naděžda v kvalifikaci vydřela postup po těsných výhrách 60:58 a 76:74 nad ambiciózním tureckým celkem Cukurova Mersin s Kim Mestdaghovou, Alinou Jagupovovou a Astou Ndourovou. Ruský celek ovšem v současnosti nedosahuje věhlasu jako před dvěma roky, kdy byl ve finále Evropské ligy.

V minulé sezoně Orenburg neprošel do play-off, ale stále jde o silného protivníka, zejména pod košem, kde se hodně prosazují Američanka Brionna Jonesová, Kanďanka Adut Bulgaková a Rusky Žosselina Maigaová a Ksenija Tichoněnková. O rozehrávku se stará zkušená Španělka Sandra Ygueravideová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články