Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Třetí triumf. Golden State zatím ve finále nechybuje

Finále NBA má zatím jasný průběh. Golden State Warriors dokázali zvítězit i ve třetím duelu s Clevelandem a potřebují už jen jediný triumf. Hlavním strůjcem vítězství 110:102 byl Kevin Durant, který nasbíral třiačtyřicet bodů a vylepšil si svůj osobní rekord v play-off.

André Iguodala z Golden State Warriors
zdroj: Reuters

Utkání se definitivně zlomilo až v posledních dvou minutách, když po Jamesově trojce byl rozdíl jediného bodu. Pak ale Durant nahrál na smeč Andremu Iguodalovi a padesát vteřin před koncem sám trefil trojku z velké dálky, na což už domácí nedokázali zareagovat.

Zatímco Durant po rozhodující střele nedával najevo žádné emoce, Stephen Curry a Draymond Green ho obklopili a zblízka na něj halekali oslavné pokřiky. "Jen jsem proměnil střelu. Nechtěl jsem se chovat, jako že už je konec. Ještě nás čeká práce a musíme na další zápas přijít s ještě lepším plánem," řekl Durant.

Clevelandu nepomohl ani triple double LeBrona Jamese za 33 bodů, deset doskoků a jedenáct asistencí. Před týmem nyní stojí přetěžký úkol. Ještě žádnému týmu v NBA se totiž nepovedlo otočit sérii play-off, ve které prohrával 0:3 na zápasy. Nyní přichází pokus číslo 132.

"Bude to těžké, ale v pátek prostě opět nastoupíme se svým plánem a budeme se snažit o výhru," řekl James, který ocenil Durantův výkon. "Je to zabiják. Jeden z nejlepších hráčů, proti kterým jsem hrál a které kdy tato liga zažila," prohlásil. "Jen se snažím být nejlepší spoluhráč a hráč, jaký jen mohu být," reagoval Durant.

K Jamesovi, který v úvodu zvedl fanoušky ze sedadel poté, co zasmečoval, když si sám nahodil míč o desku, se přidali Kevin Love s dvaceti body a ze střídačky Rodney Hood s patnácti body. Hostům ale stačilo, že za Durantem dalo dalších pět hráčů po deseti či jedenácti bodech. Trápil se zejména Curry, který proměnil jen tři ze 16 střel. 

Je nám líto, video expirovalo.
Golden State vyhrál i třetí finálový duel

Finále play-off NBA - 3. zápas:

Cleveland - Golden State 102:110 (29:28, 58:52:, 81:83)

Nejvíce bodů: James 33, Love 20, Hood 15, Smith 13 - Durant 43, Curry 11, Green, McGee, Bell a Thompson po 11. Stav série: 0:3.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články