Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Strastiplná cesta do zasněženého Řecka Nymburku nesvědčila. V Soluni prohrál

Soluň - Basketbalisté Nymburku prohráli v Lize mistrů na hřišti Soluně 79:83. Velmi pravděpodobně tak přišli o šanci na první či druhé místo ve skupině. Udrželi alespoň lepší vzájemnou bilanci se Soluní, která v Nymburku prohrála o osm bodů.

Důvodem prohry po pěti výhrách mohla být i velmi komplikovaná cesta zaviněná klimatickými podmínkami v Řecku. Čeští mistři odcestovali do Soluně už v úterý kolem poledne, kvůli sněhové kalamitě v Řecku však dorazili až necelé dvě hodiny před utkáním, jehož začátek byl ještě posunut. Po 500 kilometrů dlouhé cestě autobusem z Atén vyběhli rovnou na palubovku, ale únava z náročné cesty na nich v úvodu nebyla znát.

Zejména Vojtěch Hruban vstoupil do zápasu ve velkém stylu a během úvodních 14 minut dal 13 ze svých 20 bodů. Nymburk vedl až do 16. minuty, kdy Soluň skóre otočila a rychle si vytvořila osmibodový náskok. Pak ale hosté šňůrou 9:0 odvrátili domácí trhák a od té doby se hrálo velmi vyrovnané utkání.

Nymburku, na němž se postupně začala únava přece jen projevovat, se nedařilo zastavit klíčové Američany domácích Willa Cummingse a Michaela Jenkinse, kteří táhli Aris za vítězstvím. Hlavně jejich zásluhou šla Soluň do koncovky v lepší pozici a tu využila. Nymburk měl ještě šanci poslat zápas alespoň do prodloužení, ale Allen sedm vteřin před koncem neproměnil potřebnou trojku.

Aris Soluň - Nymburk 83:79 (19:22, 45:44, 62:63)

Nejvíce bodů: Jenkins 21, Cummings 17, Zaras a Dragičevič po 10 - Hruban 20, Allen 13, Lawrence a Meier po 10. Fauly: 19:27. Trestné hody: 25/17 - 13/8. Trojky: 10:9. Doskoky: 35:34.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články