Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
World Triathlon Championship Series 2024

Stopka pro Barcelonu. Na domácí půdě je okradla Baskonie

Basketbalisté Barcelony nenavázali na euroligový lup z Bělehradu. V domácím zápase španělské ACB ligy podlehli Baskonii 89:93. Americký rozehrávač Kevin Punter přitom mohl osm sekund před koncem srovnat, jeho nájezd ale obroučkou nepropadl. Hráči Baskonie tak letos jako první tým španělské nejvyšší soutěže uštědřil Barceloně porážku.

Jan Veselý s Nico Laprovíttolou
zdroj: Barca Basketball

Barcelona sice do utkání v domácí hale Palau Blaugrana vstoupila rázněji, koš s klaksonem Chimenzie Metua po ztrátě hostujících však byl do konce poločasu jednou z mála povedených akcí, jaké se domácímu celku povedly. Druhou desetiminutovku jasně korigovali hráči Baskonie a loňskému semifinalistovi nepomohla ani zlepšená obrana ve druhé části utkání.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Závěr utkání Barcelona – Baskonie

Útočně se totiž v dresu Barcelony trápili nejen čeští reprezentanti Tomáš Satoranský a Jan Veselý, ale také jejich spoluhráči. Trenér Joan Peñarroya navíc nechal osud 4. kola ACB ligy mimo dosah svého hvězdného kádru. České duo i přes nepříznivý vývoj duelu neodehrálo více než 15 minut, španělská celebrita Willy Hernangomez nastoupil na pouhých 12 minut a jindy přesný ostrostřelec Nico Laprovittola dokonce během 16 minut soupeřův koš ani jedinkrát neohrozil.

Domácí tak táhl s devatenácti body Jabari Parker. Ani ten však nedokázal odvrátit dramatickou koncovku. Veselý za stavu 84:88 fauloval pod košem Donta Halla, který však neproměnil ani jeden trestný hod. Americký rozehrávač Kevin Punter snížil svojí pětibodovu sérií na rozdíl jednoho koše a osm sekund před koncem mohl Barcelonu poslat i do prodloužení. Jeho nájezd se však k radosti hostujících z obroučky vykroutil.

Barcelona tak po sérii pěti výher, z toho třech v domácí ACB lize, poprvé prohrála. Naopak Baskonie díky cennému lupu odskočila ode dna tabulky a po dvou porážkách si připsala také kladné body. Zatím jediným neporaženým celkem ve španělské soutěži zůstává Unicaja Málaga, která si v sobotní předehrávce hladce poradila 90:83 s Leyma Corunou.

Barcelona – Baskonia 89:93

Nejlepší střelci: Parker 19, Metu 14, Anderson a Punter po 12 – Luwawu-Cabarrot 18, Forrest 19, Moneke 14

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články