Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Stejně jako před rokem: Do finále NBA se po Miami probojovalo i San Antonio

Oklahoma City – Stejné složení jako před rokem bude mít finále NBA. Po pátečním postupu obhájců titulu z Miami obhájili prvenství v Západní konferenci hráči Spurs, když v sobotním šestém utkání zvítězili na palubovce Oklahomy 112:107 po prodloužení a celkově vyhráli rovněž 4:2. (VIDEO)

San Antonio se opět po roce raduje z postupu do finále
zdroj: ČTK/AP

Série o titul začne ve čtvrtek 5. června na palubovce San Antonia, šampion bude znám nejpozději 20. června ve stejné hale. Obsazení finálové dvojice se opakuje poprvé od let 1997 a 1998, kdy spolu soupeřily Chicago a Utah.

Spurs šli do šestého duelu s vědomím, že na hřišti Thunder prohráli devětkrát za sebou. Ve vyrovnaném utkání se soupeři sedmnáctkrát vystřídali ve vedení. V poločase vedli domácí o sedm bodů, zápas v tu chvíli navíc skončil pro rozehrávače Spurs Tonyho Parkera, který odstoupil kvůli zraněnému kotníku.

Přesto hosté po změně stran zaveleli k náporu a třetí čtvrtinu ovládli 37:20. V úvodu poslední části vedli až o 12 bodů, ale Oklahoma začala stahovat a těsně před koncem osmibodovou šňůrou výsledek otočila. Hostům vrátil jednobodové vedení úspěšnou trojkou Manu Ginobili, ale patnáct vteřin před koncem základní hrací doby proměnil jen jeden trestný hod a Russell Westbrook vyrovnal.

V prodloužení vzal zodpovědnost na sebe zkušený Tim Duncan, který se postaral o sedm bodů Spurs v řadě, a když po dvou oddechových časech ostrostřelec Kevin Durant netrefil tříbodový pokus o vyrovnání, vítězství hostů pojistil trestnými hody Boris Diaw, s 26 body nejlepší střelec týmu.

"Ještě musíme vyhrát čtyři zápasy. Tentokrát to zvládneme," řekl Duncan, který si připsal 19 bodů a 15 doskoků. Jeho tým vloni prohrál boj o titul 3:4 na zápasy, ačkoliv vedl v sérii 3:2. Nyní touží po návratu na trůn, který předtím obsadil v letech 1999, 2003, 2005 a 2007. "Je neuvěřitelné, jak jsme se po té loňské zdrcující prohře v sedmém utkání v Miami dokázali zase zkoncentrovat," dodal Duncan.

Oklahomu vedl Westbrook s 34 body, Durant přidal 31 a k tomu 14 doskoků a Reggie Jackson 21 bodů. Střelecky se ale z domácích dokázali prosadit už jen Serge Ibaka a Derek Fisher. Náhradníci Spurs tak přestříleli domácí lavičku 51:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články