Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Barcelona vyřadila Valencii trojkovou smrští, k postupu do semifinále ji táhl Satoranský

V nejrychlejším možném čase postoupila Barcelona do semifinále španělské nejvyšší soutěže. Nejlepším střelcem druhého čtvrtfinále, v němž favorité zvítězili ve Valencii 87:64, byl se 14 body Tomáš Satoranský. O místenku ve finále se "Barca" utká s Málagou.

Je nám líto, video expirovalo.
Barcelona prošla hladce do semifinále, dařilo se Satoranskému

Pražský rodák Satoranský proměnil v utkání všechny čtyři trojky. Basketbalisté FCB jich dali celkem 18 z 31 pokusů a vytvořili rekord ligového play-off. Čtyři trojky si připsal i Álex Abrines, který vystřelil zpoza oblouku šestkrát.

Satoranský přispěl k úspěchu vítěze základní části soutěže také sedmi asistencemi. Další z českých reprezentantů v dresu katalánského mužstva Jan Veselý dal čtyři body.

Španělská liga je pro Barcelonu poslední šancí získat v této sezoně, před kterou do týmu oba Češi přišli, trofej. V Evropské lize skončili svěřenci Šarunase Jasikevičiuse čtvrtí a v domácím poháru vypadli ve čtvrtfinále s nadcházejícím soupeřem Málagou, která nakonec soutěž ovládla.

V příštím ročníku to bude mít "Barca" zřejmě složitější, protože podle médií čeká mužstvo výrazné snížení rozpočtu a někteří hráči odejdou. Spekuluje se také o budoucnosti trenéra Jasikevičiuse.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří euroligový šampion Real Madrid a Badalona.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články