Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Satoranský: Se současným útokem můžeme být spokojeni

Xanthi (Řecko) - Výrazné zlepšení pozoruje na výkonech basketbalové reprezentace před startem mistrovství Evropy její tahoun Tomáš Satoranský. Po úvodních rozpacích nyní na turnaji v Řecku potrápili Češi domácí výběr i Rusko a porazili Bosnu a Hercegovinu. Viditelně nahoru šel zejména počet nastřílených bodů, k čemuž přispěl právě Satoranský, který byl vyhlášen nejlepším střelcem turnaje. "I díky tréninkům, které jsme absolvovali v kompletní sestavě, bylo vidět velké zlepšení v útoku a i přesto, že jsme dostali hodně bodů, tak i v obraně," uvedl.

Sport
zdroj: ČT4

"Neztráceli jsme zbytečně balony, rytmus týmu byl lepší a vyvážená hra z dolního postavení i perimetru. Dostali jsme do toho i vybíhání do protiútoku. Toho bychom se měli držet. Když je rytmus v útoku, dodá to sebevědomí a procento střelby jde také nahoru. S útočnou fází můžeme být celkem spokojení," dodal.

Ví však, že necelé dva týdny před startem ME je stále na čem pracovat. "Měli bychom redukovat zbytečné ztráty. Na obranném doskoku jsme měli problém, hlavně v prvním zápase. V obraně pick and rollu (clony) není někdy úplně jasné, co děláme. Z toho dostáváme hodně bodů a měli bychom na tom zapracovat," řekl třiadvacetiletý rozehrávač.

Na český výběr před odjezdem do Rigy na ME čeká ještě poslední prověrka, a to jedna z nejtěžších možných. V neděli se představí ve Španělsku proti medailistům z posledních čtyř šampionátů.

"Teď nás čekají Španělé, což je snad nejlepší test před turnajem, co si můžeme přát. Bude to opravdu těžký zápas, který nám dá hodně a ukáže, kde jsme. Musíme se soustředit na tréninky jako předtím v Brně a pracovat na detailech, které nám zatím ještě tolik nejdou," dodal hráč Barcelony.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články