Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Satoranský dosáhl na double double a pomohl Washingtonu k výhře

Washington - Tomáš Satoranský dosáhl v pondělí poprvé v NBA na takzvaný double double. V odpoledním utkání proti Portlandu přispěl k výhře Washingtonu 120:101 deseti body a také deseti doskoky, což je jeho nové maximum v zámořské lize. Za 19 minut hry přidal i tři asistence. "Skvělé odpoledne. Můj první double double a hlavně dvanácté domácí vítězství za sebou," radoval se Satoranský.

Tomáš Satoranský
zdroj: ČTK/AP/Nick Wass

Satoranský v minulých týdnech co do odehraných minut jen paběrkoval, ale po nedávné nemoci dostal nyní podruhé za sebou větší prostor. V sobotu proti Philadelphii odehrál 21 minut, ale zapsal se mezi střelce jen z trestných hodů, tentokrát vedle jedné šestky proměnil svoje první čtyři střely z pole včetně trojky. Další tři pokusy už minul a za osobním rekordem zaostal o dva body.

Co předvedl Satoranský:

Washington v zápase vedl až o 30 bodů. Hvězdní Bradley Beal a John Wall se na výhře podíleli 49 body (25+24). Satoranský se na přelomu první a druhé čtvrtiny postaral s dalším náhradníkem Kellym Oubrem s výjimkou dvou bodů o šňůru 17:0. Dvojciferně skórovali ještě další dva jejich spoluhráči. Markieff Moriss měl bilanci 17 bodů a 13 doskoků a jako jediný v týmu i v celém zápase předčil českého reprezentanta v podkošové činnosti. Nejlepším střelcem Portlandu byl s 22 body Damian Lillard.

Warriors si konečně poradili s Clevelandem 

Reprízu posledního finále play-off zvládli lépe basketbalisté Golden State. Ve druhém vzájemném měření sil v této sezoně oplatili Clevelandu porážku domácím vítězstvím 126:91. Výběr trenéra Steva Kerra tak potvrdil pozici aktuálně nejlepšího týmu v lize a dosáhl na 35. výhru.

"Tohle byl velmi kvalitní basketbal na nejvyšší úrovni. Kvůli takovým výhrám a té atmosféře basketbal vlastně děláme. Je jedno, jestli vyhrajete, nebo prohrajete, ať už v základní části, nebo play-off, když vás to baví tak, jako dneska nás. Měli jsme prostě obyčejnou radost ze hry a takhle to dopadlo," radoval se Stephen Curry, autor 20 bodů. Jeho spoluhráč Draymond Green si připsal třetí triple double v sezoně za 11 bodů, 13 doskoků a 11 asistencí.

Cleveland ani jednou v Oaklandu nevedl a inkasoval třetí porážku z posledních čtyř zápasů. "No a co, tak jsme prohráli. Dalších 42 zápasů nás ještě čeká," řekl lehce podrážděně trenér úřadujících šampionů Tyronne Lue. "Jedeme domů a tam se z toho musíme sebrat. Je potřeba soupeři pogratulovat, byl lepší a zasloužil si vyhrát. Šli do toho po hlavě. Bylo vidět, že s námi nechtějí prohrát pošesté z posledních sedmi utkání," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté Bostonu zvítězili nad Charlotte

Výsledky:

Boston - Charlotte 108:98, Denver - Orlando 125:112, Golden State - Cleveland 126:91, Indiana - New Orleans 98:95, LA Clippers - Oklahoma City 120:98, Milwaukee - Philadelphia 104:113, New York - Atlanta 107:108, Phoenix - Utah 101:106, Washington - Portland 120:101 (za domácí Satoranský 10 bodů, 10 doskoků a 3 asistence).

Zdroj
ČTK, ČT sport, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články