Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

San Antonio počtvrté porazilo Clippers a je v semifinále NBA

Los Angeles - Basketbalisté San Antonia rozhodli v nejkratším možném termínu sérii s Los Angeles Clippers a jsou prvními finalisty Západní konference NBA. Spurs zvítězili na palubovce soupeře 102:99, v letošním play-off ještě nenašli přemožitele a celkově drží sérii osmnácti vítězných zápasů. V ligovém semifinále bude jejich soupeřem lepší z dvojice Oklahoma - Los Angeles Lakers (3:1).

Clippers neměli daleko k prodloužení série, ale v poslední čtvrtině prohospodařili šestibodové vedení. Do té doby skvěle hrající rozehrávač Chris Paul v poslední minutě netrefil dvě střely, které mohly utkání více zdramatizovat.

"Měli jsme své šance, ale nebyli jsme schopni je proměnit. V klíčových momentech jsme udělali nějaké chyby, to byl ten rozdíl mezi oběma týmy," řekl kouč losangeleského celku Vinny del Negro.

Paul jinak nastřílel 23 bodů a měl 11 asistencí, pivot Blake Griffin přidal 21 bodů. Spurs vedl Tim Duncan s 21 body a devíti doskoky, Tony Parker dal 17 bodů včetně dvou košů, kterými v závěru definitivně překlopil skóre na stranu hostů.

Wade: Energii mi dodalo až setkání s bývalým koučem

Ve Východní konferenci favorizované Miami vyrovnalo stav série s Indianou na 2:2. Výhru 101:93 "udělali" LeBron James a Dwyane Wade. Dohromady dali 70 bodů (40+30) a doskočili 27 míčů (18+9) a stáli za obratem skóre, které ještě ve druhé čtvrtině vyznívalo o deset bodů pro domácí Pacers.

Na přelomu obou poločasů se James s Wadem postarali o 38 bodů svého týmu v řadě, nikdo jiný z celku Heat 13 minut neskóroval. Od té chvíle bylo Miami napřed a Indiana už utkání zvrátit nedokázala. Jamesovi chyběla jediná asistence k zisku triple doublu.

Wade v předchozím utkání nastřílel jen pět bodů a dostal se do rozmíšky s trenérem Heat Erikem Spoelstrou. Před pokračováním série mu pomohlo setkání s bývalým trenérem Tomem Creanem. "Poslední dva dny byly psychicky náročné. Strávil jsem nějaký čas se svým bývalým koučem, mým mentorem, a to setkání mi dodalo spoustu energie, kterou jsem dnes uplatnil," řekl Wade.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články