Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Restart NBA obstará na úvod derby mezi Lakers a Clippers

Dohrání sezony NBA začne basketbalovou lahůdkou. Mezi prvními dvěma zápasy bude i losangeleské derby mezi Lakers a Clippers. Druhým duelem bude na úvod souboj New Orleans a Utahu. Nový rozpis soutěže, do které po koronavirové pauze zasáhne už jen 22 z 30 týmů, zveřejnilo vedení zámořské ligy. Zápasy se budou hrát v uzavřeném sportovním komplexu Disney Worldu na Floridě.

Kawhi Leonard a LeBron James
zdroj: USA Today Sports autor: Kirby Lee

NBA pokračuje v přípravách obnovení soutěže, přestože testování odhalilo u 16 ze zhruba tří stovek hráčů koronavirus. Navíc na Floridě se v posledních dnech zdravotní situace zhoršila. V pátek tam bylo hlášeno 9000 nových případů nákazy koronavirem.

"Víme, že covid-19 tu s námi v dohledné budoucnosti bude, a nemáme jinou možnost, než se naučit s tím virem žít. V současnosti nejsou žádné varianty bez rizika," řekl komisionář NBA Adam Silver.

Připustil, že ligu nepůjde před koronavirem stoprocentně ochránit. "Máme připravenou uzavřenou síť, a přestože není nepropustná, chrání nás před nákazou zvenčí. Takový je alespoň ten model. Proto se tady v Orlandu stále cítíme v pohodě," prohlásil šéf soutěže, která se zastavila 11. března.

Je nám líto, video expirovalo.
NBA nemění plán na restart ročníku navzdory pozitivním testům

Všichni zúčastnění půjdou od 7. července na Floridě do karantény a budou se řídit hygienickými a bezpečnostními pravidly. Manuál má 113 stran. Například personál v hotelích, kde budou týmy ubytovány, však nebude pravidelně testován.

Zkrácená základní část NBA skončí 14. srpna, play-off odstartuje o tři dny později. Finále má začít 30. září a případný sedmý zápas by se hrál 13. října. Jediný český hráč v NBA Tomáš Satoranský s Chicagem už do této sezony nezasáhne.

Zdroj
ČTK, nba.com, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články