Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
World Triathlon Championship Series 2024

Rána pro USK, odchovanec Samoura odchází do Francie. Kyzlink míří do Číny

Odchovanec pražského celku a člen širší nominace české reprezentace Patrick Samoura přestoupil do Mylhúz. Francouzský celek vede ve třetí lize bývalý trenér USK Frank Kuhn, v týmu působí také dřívější hráč Prahy Američan Trevon Faulkner. Na další čínskou misi se po Ondřeji Balvínovi vydal i další reprezentant Tomáš Kyzlink.

Basketbalový reprezentant Tomáš Kyzlink
zdroj: Reuters autor: DAVID W CERNY

Jednatřicetiletý hráč už letos v Číně působil v druhé lize v dresu Ťiang-su Jen-nan Su-kche poté, co mu skončilo angažmá v polském Anwilu Wloclawek. Minulou sezonu začal v italském Brindisi.

Účastník dvou evropských šampionátů Kyzlink má za sebou už řadu zahraničních angažmá. Bývalý hráč USK Praha působil ve Francii v Limoges a druholigovém JL Bourg, ve španělském Cáceres, slovinském Helios Suns Domžale, italském Trevigliu, Sieně, Benátkách, Virtusu Řím, Reggiu Emilia a také v německém Bambergu.

Kyzlinkův nový tým začal čínskou ligu dvěma porážkami, první výhru si připsal v pátek nad posledním Fu-ťienem. Premiéru v nejvyšší čínské soutěži už za sebou má Balvín, který v létě posílil Šan-si Čung-jü.

Třiadvacetiletý Samoura je odchovancem USK, v jehož dresu debutoval v lize v sezoně 2018/19. Pak působil v amerických univerzitních soutěžích a předloni se na Folimanku vrátil.

S reprezentací si zahrál mimo jiné v úspěšné kvalifikaci na olympijské hry v roce 2021, do nominace na turnaj v Tokiu se ale nedostal. Loni pomohl českému vysokoškolskému týmu k historickému triumfu na univerziádě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články