Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Pro některé to bude vrchol kariéry, říká Ginzburg o chystaném domácím ME v basketbale

Bude to další krok k popularizaci českého basketbalu, soudí o domácím ME trenér reprezentace Ronen Ginzburg. Šampionát se za dva roky uskuteční mj. v pražské O2 areně.

Ronen Ginzburg
zdroj: ČTK autor: Říhová Michaela

"Je to sice až za dlouho, ale čas utíká strašně rychle, takže občas už na to myslím. Pro hráče to může být jeden z vrcholů kariéry," řekl Ginzburg na dnešním setkání s novináři. "Jde o velkou akci, dobře vím, jak to předloni pomohlo izraelskému basketbalu," dodal šestapadesátiletý rodák z Tel Avivu.

Ginzburg se právě vrátil z USA, kde se setkal i se Satoranským. Největší hvězdu svého výběru tak znovu viděl na vlastní oči v akci. "Když se Saty rozhodne, že dá za zápas patnáct bodů, tak je dá. Ale stejně jako nepředěláte škodu na volvo, nepředěláte Tomáše na kanonýra. Vždycky radši přihraje lépe postavenému hráči," řekl Ginzburg.

I když se bývalý trenér Nymburka už soustředí na červnovou kvalifikaci na olympijské hry v Tokiu, stále je hrdý na to, co jeho svěřenci dokázali v Číně. "Jestli Satoranský nevyhraje Sportovce roku, měli byste v Česku zrušit sport," prohlásil v nadsázce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články