Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Přesně tohle jsme chtěly, mít to vyřešené před posledním zápasem, říká Oblaková

Po deseti letech vyhrály basketbalistky ZVVZ USK Praha základní skupinu Evropské ligy a kapitánka Teja Oblaková si pochvalovala, že v úterý už mohou hrát v Turecku proti Mersinu bez tlaku na výsledek. První pokus týmu, který trápí viróza, minulý týden ve Villeneuve nevyšel a skončil porážkou 81:90. V Praze si už hráčky USK triumf pojistily vítězstvím nad Boloňou 69:61.

Teja Oblaková
zdroj: uskbasket.cz

"Přesně tohle jsme chtěly. Vyhrát, abychom to měly vyřešené před posledním zápasem. Tak se totiž může stát cokoliv. Chtěly jsme být první ve skupině, protože máme výhodu. Hrajeme první zápas doma. Když postoupíme do Final Four, tak máme lehčího soupeře z druhé skupiny," řekla Oblaková, která pomohla k výhře 14 body a šesti asistencemi.

Čtvrtfinálový soupeř USK vzejde z tria Schio, Zaragoza a Valencie. "Je to jedno. Schio jsme měly, tak možná bych raději jiného soupeře. Ale co přijde, to přijde," konstatovala Oblaková.

Pražský celek dominoval ve druhé i třetí čtvrtině, ale v závěrečné dovolil soupeřkám snížit z dvacetibodové ztráty jen na šest bodů. "Už jsme šly asi trošku na relax. Myslely jsme, že se vzdaly a je to v pohodě, když máme dvacet bodů náskok. Nakonec to tak jednoduché nebylo, ale výhra je důležitá," řekla Oblaková.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání USK Praha – Boloňa

Hráčky USK měly 20 ztrát, sama Oblaková pět. "Nejvíc ztrát máme asi z přihrávek. Ale když dám přihrávku a někdo nechytí balon, tak to není moje chyba, to je druhá věc. Ale to nevadí," prohlásila Oblaková.

Byla ráda, že se do sestavy v Evropské lize vrátila Nyara Saballyová a tým se po zdravotních potížích během ročníku dává dohromady. "Každou sezonu jsme měly nějaké problémy se zraněními, ale teď to vypadá, že se pomalu vracíme, a doufáme, že to tak zůstane do konce sezony. Na play-off musíme být kompletní a hrát nejlepší basket," dodala Oblaková.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články