Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Pocta pro legendu. Nejužitečnější hráč Utkání hvězd NBA získá trofej Kobeho Bryanta

Ocenění MVP pro nejužitečnějšího hráče Utkání hvězd NBA ponese od nynějška jméno Kobeho Bryanta. První trofej pojmenována po tragicky zesnulé basketbalové legendě Los Angeles Lakers bude předána už v neděli v Chicagu, kde vyvrcholí víkend All Star Game 2020 hlavním utkáním mezi týmy LeBrona Jamese a Janise Antetokounmpa.

Kobe Bryant
zdroj: ČTK/ABACA

Přejmenování trofeje na All-Star Game Kobe Bryant MVP Award oznámil v předvečer hlavního duelu komisionář NBA Adam Silver: "Kobe Bryant je synonymem Utkání hvězd a ztělesňuje ducha této globální oslavy našeho sportu."

Bryant hrál Utkání hvězd osmnáctkrát v kariéře a jen o jednu účast zaostal za rekordmanem Kareemem Abdulem-Jabbarem. V letech 2002, 2007, 2009 a 2011 byl zvolen nejužitečnějším hráčem sledované exhibice a se čtyřmi trofejemi se dělí o prvenství s Bobem Pettitem.

Bryant zemřel 26. ledna v 41 letech při pádu vrtulníku, který v husté mlze narazil do svahu kopce v Calabasas poblíž Los Angeles. Na palubě spolu s ním byla i dcera Gianna, s níž měl namířeno na dívčí basketbalový turnaj, její dvě spoluhráčky, jejich rodiče, asistentka trenéra a pilot. Na Bryantovu počest budou mít oba výběry dnešního Utkání hvězd NBA speciální dresy a hvězdnému hráči bude i přizpůsoben formát exhibice.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články