Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ostrava vyhrála o bod nad Trutnovem, Žabiny prodloužily ve Strakonicích vítěznou vlnu

I v šestém utkání nové sezony nenašly brněnské basketbalistky přemožitelky. Se Strakonicemi si Žabiny poradily 91:58. Pro domácí celek to je už čtvrtá prohra. USK rozdrtil nebohou Slovanku 125:47. To duel Ostravy s posledním Trutnovem byl mnohem dramatičtější, domácí tým nakonec vyhrál 80:79.

Americké basketbalistky Alyssa Thomasová a Brionna Jonesová po návratu z WNBA poprvé nastoupily za USK ve středu, kdy v Evropské lize přispěly domácímu celku k výhře 83:56 nad Szekszárdem, a i při obnovené premiéře v domácí soutěži proti Slovance hrály klíčovou roli.

Jonesová byla s 29 body nejlepší střelkyní zápasu a vyrovnala dosavadní maximum sezony, navíc přidala osm doskoků. Thomasová zaznamenala 13 bodů, pět doskoků a šest asistencí.

V dresu hostujícího USK se dařilo také Veronice Voráčkové, která se na debaklu Slovanky podílela 20 body a deseti asistencemi. Česká reprezentantka přidala osm doskoků a jen těsně jí unikl triple-double.

Je nám líto, video expirovalo.
Ostrava si připsala proti Trutnovu první výhru v sezoně

Největší zásluhu na vítězství Brňanek měla nejlepší střelkyně zápasu kapitánka Natálie Stoupalová s šestnácti body a Anežka Kopecká, která si připsala double double za patnáct bodů a jedenáct doskoků.

Stoprocentní v dosavadním průběhu soutěže jsou kromě Žabin ještě další tři celky, které však mají odehráno méně zápasů. Patnáctinásobné šampionky USK Praha, KP Brno a Hradec Králové, proti kterému Žabiny nastoupí v dalším kole.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články