Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Orlando i Houston si udržely naději na postup

New York - Basketbalisté Orlanda i Houstonu dokázali v šestých zápasech sérií 2. kola play off NBA využít domácího prostředí a vynutili si rozhodující sedmé duely. Orlando zvítězilo nad obhájci titulu z Bostonu 83:75. Ústřední postavou Orlanda byl Dwight Howard, jenž zaznamenal 23 bodů a 22 doskoků. Především skvělým začátkem utkání si dokázali hráči Houstonu vynutit sedmý zápas. Nad nejlepším týmem Západní konference Los Angeles Lakers zvítězili 95:80.

Hráči Orlanda už ve třetí čtvrtině prohrávali o deset bodů, poté se ale Bostonu přestala dařit střelba především z větší vzdálenosti a domácí tým ještě stihl duel otočit. "V ofenzivě jsme se opravdu trápili. Ale pořád jsme dozadu hráli dost dobře na to, abychom mohli vyhrát. Nesmíme ale ztrácet tolik míčů," posteskl si bostonský Paul Pierce, autor 17 bodů.

Jeho tým už má v nohách sedmizápasovou sérii proti Chicagu, nyní hráče čeká stejná situace proti Orlandu. "Vzal bych si týden na odpočinek, jako to mají v Super Bowlu. To by bylo skvělé, ale bohužel se tak nestane," žertoval před dvoudenním volnem kouč Celtics Doc Rivers.

Basketbalisté Houstonu vedli brzy 17:1 a šestnáctibodový náskok si udrželi až do poločasu. Hostům nebylo nic platných 32 bodů Kobeho Bryanta. Houstonu se v sérii nedávalo příliš šancí především poté, co skončila sezona pro zraněného Jao Minga. "Pořád nemáme žádnou šanci. Ale i tak budeme hrát," dodal s úsměvem na tváři nejlepší střelec Rockets Aaron Brooks.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články