Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Opava vzdorovala Hapoelu Cholon, ale závěr patřil domácím Izraelcům

Pokažený závěr stál basketbalisty Opavy lepší výsledek ve čtvrtém kole Ligy mistrů. Na palubovce Hapoelu Cholon podlehli izraelskému celku 72:88 a ve skupině, ve které mají jen jednu výhru a tři porážky, spadli na poslední místo. Soupeř Slezanů se dostal do čela pořadí.

Jakub Šiřina
zdroj: ČTK autor: Géla František

"Jsem hrdý na svůj tým, který tři čtvrtiny vzdoroval tlaku domácích. V poslední čtvrtině už se projevila síla soupeře, který zaslouženě vyhrál. Doufám, že ty pozitivní věci ukážeme i v dalších zápasech," řekl trenér Petr Czudek.

Slezané ztratili za první čtvrtinu sedm míčů, přesto drželi s domácími krok. A to především zásluhou Rostislava Dragouna, který už v první části trefil tři trojky a celkově odehrál výborný zápas korunovaný 18 body.

Opava pak dokonce vedla a proti favoritovi ukazovala, že se při své premiéře v soutěži už rozkoukala. Přitom hrála bez reprezentačního pivota Václava Bujnocha, který sledoval zápas jen z lavičky. Střelecky se nedařilo dalšímu reprezentantovi Jakubu Šiřinovi, když proměnil jen čtyři ze 16 střel.

Ve druhé půli se ale rozstřílel domácí DeQuan Jones, autor 23 bodů, a Hapoel si držel menší náskok. Ještě osm minut před koncem byl rozdílem ve skóre jediný koš. Pak ale Opava přišla o vyfaulovaného Martina Gniadka a Hapoel zvládl závěr lépe. Odskočil na dvouciferný rozdíl a český tým už neměl síly na zvrat.

"S výkonem můžeme být spokojení, vzdorovali jsme, i když jsme byli výrazně slabší pod košem, ale poprali jsme se tam s nimi. V poslední čtvrtině už si to domácí pohlídali," uvedl Dragoun.

Další zápas sehraje Opava za týden, kdy doma přivítá PAOK Soluň.

Basketbalová Liga mistrů - 4. kolo:

Skupina B: Hapoel Cholon - Opava 88:72 (23:19, 38:41, 64:60)
Nejvíce bodů: D. Jones 23, Atkins 16, Walden a Cline po 14 - Dragoun 18, Klečka 11, Kvapil 10, Jurečka, Šiřina a Zbránek po 8. Fauly: 17:23. Trestné hody: 24/23 - 10/8. Trojky: 9:8. Doskoky: 39:26.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články