Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Opava prohrála i s Kolínem a může přijít o druhé místo

Basketbalisté Opavy podlehli v dohrávce 19. ligového kola 89:94 Kolínu a prodloužili svou novoroční krizi o čtvrtou porážku za sebou. Vicemistrovi dokonce hrozí, že přijde po základní části o druhé místo, které měl před Vánoci zdánlivě jisté.

Opavský Jakub Šiřina v akci proti Kolínu
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Opava má nyní stejnou bilanci jako třetí Brno. Slezané se v závěrečném kole v sobotu střetnou s Ostravou, Brno se představí v Hradci Králové. Kolín, jenž porazil Opavu i podruhé v sezoně, má na čtvrtém místě stejnou bilanci jako USK Praha a Pardubice.

Opava absolvovala čtvrtý zápas během osmi dnů a stejně jako v minulých duelech se musela obejít bez nemocného hlavního trenéra Petra Czudka.

Navíc Slezanům chyběli ze zdravotních důvodů důležití hráči Jakub Slavík a Martin Gniadek. Nejlepším střelcem domácích byl Jakub Šiřina s 28 body.

Kolín rozhodl vyrovnaný duel v Opavě ve čtvrté čtvrtině, kterou vyhrál o sedm bodů. Tahounem vítězného týmu byl rozehrávač Adam Číž, jenž se blýskl 30 body.

"Opět jsme dostali hrozně moc bodů ve čtvrté čtvrtině. Chvílemi jsme dobře bránili a z toho jsme v obraně úplně propadali. Samozřejmě, porazil nás Číž, který odehrál čtyřicet minut a dal nám 30 bodů. Beru porážku na sebe, máme výborné hráče a tým, ale já jsem to nezvládl," uvedl opavský asistent Kryštof Vlček.

Kolínu se podařilo vyhrát v Opavě po více než pěti letech. "Dnes se potkaly dva týmy, které momentálně neoplývají top formou. My jsme snad víc chtěli, o čemž svědčí převaha na doskoku," řekl hostující kouč Miroslav Sodoma.

Výsledky 19. kola ligy basketbalistů:

Opava - Kolín 89:94 (20:24, 49:47, 68:66)
Nejvíce bodů: Šiřina 28, Zbránek 16, Kouřil a Švandrlík po 14 - Číž 30, Petráš 17, Dlugoš 15.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články