Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
#ProHokejJakyJe

Odehrály jsme nejhorší zápas sezony, litovala po semifinále Hejková

Porážku o dvacet bodů musely strávit basketbalistky USK Praha v semifinále Evropské ligy doma na Královce a trenérku Natálii Hejkovou mrzelo, že v klíčový okamžik ročníku jejímu týmu zápas s tureckým Mersinem vůbec nevyšel. Svůj tým bude nyní chystat na nedělní zápas o třetí místo se Schiem. Duel vysílá v neděli od 16:50 ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
USK na euroligové finále nedosáhlo

"Jsem z toho smutná, protože jsme hrály před naší plnou halou a chtěly jsme ukázat dobrý basketbal, a přitom jsme odehrály nejhorší zápas sezony. Právě v zápase sezony, ve kterém šlo o postup do finále. To mrzí dvojnásob," řekla Hejková. "Hrály jsme proti velmi dobrému soupeři a nehrály jsme v optimální formě, protože jsme musely hodně používat dvě navrátilkyně po zranění, bylo to na obou vidět," připomněla problémy Maríe Condeové a Veroniky Voráčkové, které se zranily ve čtvrtfinále proti Salamance.

"Ztratily jsme třetí pivotku na střídání," zmínila absenci Temi Fágbénléové. "Měla autonehodu, čelně do ní někdo narazil a má tak zraněnou ruku, že nemůže hrát. Stalo se to před dvěma dny, už se těžko něco organizovalo, abychom měnili taktiku. U nás je to tak, že když přijde Final Four, něco se stane," řekla Hejková.

"Thomasová i Jonesová hrály 40 minut, což se pak samozřejmě projeví, že nedají nějaký ten koš a udělají chyby. Jedenáct bodů Thomasové, čtrnáct bodů Jonesové, to není normální. Až na patnáct bodů Vukosavljevičové to bylo z naší strany v útoku jeden z nejslabších výkonů sezony," prohlásila slovenská trenérka.

Do zápasu poslala osm hráček. Jen pět a půl minuty hrála Tereza Vyoralová a na necelé čtyři minuty naskočila Barbora Wrzesiňski. "Mohla jsem tam dát akorát Šípovou, která nemá ani 190 centimetrů a není tak pohyblivá jako Vukosavljevičová nebo Condeová. Mohla jsem tam dát malé, ale zase bychom hořely," uvedla Hejková.

Podle ní na hráčky dolehl i tlak. "Kouzlo skončilo, protože všichni chodili a ptali se, jestli jdeme znovu vyhrát. Byl to tlak, který byl zbytečný. Tlak jsme nezvládly. Nehrály jsme náš basket, hrály jsme pomalý basket. Věděly jsme, že soupeřky budou nahecované, náš výkon fakt nebyl uvolněný. Byla to křeč," prohlásila.

Ve třetí i čtvrté čtvrtině dal její tým shodně jen devět bodů. Svou obranou dělala USK problémy hlavně Elizabeth Williamsová, která si připsala pět bloků. "Věděly jsme, že to je hráčka tohoto typu. I ve skautingu máme napsanou fintu, že vyskočí až do oblak," uvedla Hejková.

V neděli budou chtít české šampionky vybojovat alespoň bronz. "Nejdůležitější je, abychom zůstaly pohromadě, tak se můžeme motivovat. Abychom si nezačaly něco vyčítat, to by bylo nejhorší, co by se mohlo stát. Myslím, že to bude těžké. Budu se snažit na sobotním tréninku vytvořit lepší náladu a připravit tým na to, že chceme medaili," podotkla.

Schio v semifinále podlehlo favorizovanému Fenerbahce Istanbul 70:77. "Je to velmi těžký soupeř, má nás přečtené. Budeme se muset vyrovnat například s tím, že budou hrát zónu. My musíme jednoznačně vylepšit útok. A věřím, že právě marodům, kteří se vrátili, jeden zápas pomůže," dodala Hejková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články