Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Nymburk zvládl vyrovnané první čtvrtfinále s Děčínem

Navzdory vyrovnanému průběhu utkání nepřipustili basketbalisté Nymburka v úvodním duelu čtvrtfinálové série překvapení. S Děčínem hlavně díky silnému závěru zápasu dokázali favorité zvítězit 89:74. Na domácí palubovce nastoupí Středočeši i v zítřejším utkání, poté se série přesune na sever Čech. Opava získala první bod proti USK Praha za výhru 110:91. 

Mistrovský tým sice už v první čtvrtině odskočil do dvouciferného náskoku, ale hosté druhou i třetí čtvrtinu o bod vyhráli a v povedeném nástupu do druhého poločasu se ujali i vedení 48:44. "Nevím, co se stalo ve třetí čtvrtině, ale jako kdybychom přišli ze šatny a přestali chtít hrát. Přitom jsme si říkali, že tam vlítneme, natáhneme to na nějakých patnáct bodů a pohlídáme to. Jakmile jsme začali prohrávat o ty čtyři body, tak jsme si řekli, že takhle to prostě nejde, že to nejsme my, a začali jsme od obrany. Tam jsme udělali velký pokrok," řekl v televizním rozhovoru autor čtrnácti nymburských bodů Luboš Kovář.

Nymburk na hluché období odpověděl třemi trojkami během necelé minuty, o jednu se postaral Colbey Ross a dvě přidal nejužitečnější hráč ligy Jerrick Harding. Od té doby už náskok Nymburka narůstal a před koncem dosáhl i dvaceti bodů. Harding byl nejlepším střelcem zápasu s 22 body a čtyřmi trojkami. Domácí těžili i z vyrovnanosti kádru, protože jejich lavička předčila náhradníky soupeře v poměru 47:17. Hosty střelecky táhl Matěj Svoboda se sedmnácti body.

Opava vedla nad USK ve třetí čtvrtině už o 27 bodů, ale hostům se povedlo zápas na hřišti favorita zdramatizovat. Po Štěrbových trestných hodech čtyři a půl minuty před koncem ztráceli Pražané už jen šest bodů, ale závěr patřil domácímu týmu. Nejlepším střelcem Opavy byl s 23 body Markusson, 18 body se uvedla nová posila slezského celku Američan Gumbs. V dresu USK dal 22 bodů West, který proměnil čtyři ze sedmi trojek.

"Nezačali jsme dobře, ale v závěrečné čtvrtině jsme Opavu mohutně dotahovali. Bohužel naše chyby v závěru umožnily domácím vysokou výhru. Dobře jsme doskakovali zejména na útočné polovině," řekl střelec USK Nathaniel West.

"Začali jsme s chutí a zvyšovali postupně náskok. Ve čtvrté čtvrtině začal trefovat West neskutečné koše. Pro diváky to asi bylo zajímavější, než kdybychom vyhráli vysokým rozdílem. USK nás přeskákal a také v trojkách byli o dva pokusy úspěšnější," uvedl asistent opavského trenéra Kryštof Vlček.

Čtvrtfinále play-off basketbalové ligy mužů - 1. zápasy:

Nymburk - Děčín 89:74 (23:14, 42:34, 61:54)

Nejvíce bodů: Harding 22, Kovář 14, Palyza 11 - Matěj Svoboda 17, Šiška 14, Pomikálek a Kroutil po 10.

Opava - USK Praha 110:91 (30:17, 60:43, 84:67)

Nejvíce bodů: Markusson 23, Šiřina 19, Gumbs 18 - West 22, Mangas 18, Štěrba 15.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články