Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Nymburk vstoupil do osmifinále domácí prohrou s Ragusou

Nymburk - Basketbalistky Nymburka prohrály v úvodním utkání osmifinále Evropského poháru FIBA s Ragusou doma 53:57. V odvetě za týden 25. ledna v Itálii tak musí vyhrát minimálně o pět bodů, aby zopakovaly loňské české maximum v podobě postupu do čtvrtfinále. V této sezoně už v Raguse hrály v základní části a zvítězily tam o dva body.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky Nymburka vstoupily do osmifinále EP prohrou

Českým vicemistryním se sice povedlo zcela vymazat největší hvězdu italského celku Španělku Astou Ndourovou, která proměnila jedinou z jedenácti střel, ale její roli lídra převzala nová americká posila Erlana Larkinsová. Šampionka WNBA z roku 2012 byla dopsána na soupisku těsně před zápasem a s 15 body byla nejlepší střelkyní duelu.

Nymburk po povedeném úvodu postupně ztratil až dvanáctibodové vedení a v poslední čtvrtině si Ragusa díky silnější lavičce výhru pohlídala. Domácím se ale povedlo alespoň snížit na čtyři body a udržet šanci do odvety. Nejlepší hráčkou Nymburka byla s 11 body a 12 doskoky pivotka Alexandra Chomenčuková. Česká reprezentantka Lenka Bartáková přidala devět bodů, sedm doskoků a tři asistence.

Nymburk - Ragusa 53:57 (16:9, 29:30, 38:43)

Nejvíce bodů: Chomenčuková 11, Pavelová 10, Bartáková 9 - Larkinsová 15, Spreaficová 14, Nichollsová a Goriniová po 11.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články