Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Nymburk si v Eurocupu připsal první výhru

Pardubice - Basketbalisté Nymburka dnes ve svém druhém utkání v Evropském poháru ULEB porazili lotyšský Ventspils 79:57. Čeští mistři v pardubické ČEZ Areně získali první výhru v tomto ročníku soutěže a po druhém kole mají vyrovnanou bilanci jednoho vítězství a prohry. Příští týden opět v Pardubicích ve svém třetím vystoupení přivítají německý Bamberg. Nymburk po minulé těsné prohře o jediný bod v italské Bielle doma nehodlal dopustit další zaváhání a plánoval využít i nalomené sebevědomí Ventspilsu, který před týdnem prohrál drtivě o 25 bodů s Bambergem.

Na lotyšských šampionech možná stín debaklu ležel ještě dnes, protože hned v samém úvodu hosté ztratili s Nymburkem kontakt. Šestinásobní čeští mistři rychle vedli hlavně díky šesti bodům Lewise 9:0 a Ventspils až po oddechovém času v šesté minutě poprvé pokořil skvěle fungující obranu Nymburka košem ze hry, kdy snížil na 4:15.

Jakmile ale trenér Středočechů Muli Kacurin prostřídal základní sestavu, začali Lotyši hned dotírat. Při stahování velkého manka sázeli hlavně na 211 centimetrů dlouhého Pettwaye, který začal řádit pod nymburským košem a brzy nastřádal 12 bodů. S bráněním ve vymezeném území měli domácí velké problémy a poločasové vedení o osm bodů je stále drželo v nejistotě.

Obavy ale hned po návratu ze šaten na startu třetí desetiminutovky rozehnal další skvělý úvod Nymburka, který zopakoval sebevědomý nástup z první desetiminutovky. Tentokrát mělo vzepětí domácích pro soupeře ještě horší následky: šňůra třinácti bodů a vedení 55:34 rychle Ventspils obrala o naděje na možný zvrat. Ventspils úplně nerezignoval a na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny mu pomohla úspěšná střelba z dálky, díky které vyhrál pětiminutovku poměrem 15:4 a přiblížil se na dohled deseti bodů. Nymburk ale podržel kanonýr Lewis, nejlepší střelec dnešního klání s 23 body.

ČEZ Basketball Nymburk - BK Ventspils 79:57 (21:14, 42:34, 57:41)

Nejvíce bodů: Lewis 23, Lee 13, Ricci 12, Sokolovský 10 - Pettway 21, Kalve 10. Rozhodčí: Běloševič (Srb.), Bardera (Fr.), Grigoras (Rum.). Fauly: 20:16. Trestné hody: 21/14 - 15/11. Trojky: 5:4. Diváci: 4 672.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články