Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Nymburk se propojuje s hokejovou Spartou a Lvem, chce Euroligu

Praha - Sportovní holding Praha (SHP) chce jako nový spolumajitel basketbalového celku z Nymburka marketingově propojit nymburské Lvy s hokejovými kluby Lev Praha a Sparta Praha. Nejúspěšnější basketbalový klub v ČR by to mělo pomoci ekonomicky posílit tak, aby se dostal do Evropské ligy.

SHP vstoupil do nymburského klubu minulý měsíc tím, že od dosavadního majitele a prezidenta klubu Miroslava Jansty odkoupil 50 procent akcií. "S Nymburkem jsme už delší dobu spolupracovali jako sponzoři a po debatách s panem Janstou jsme se rozhodli vstoupit do klubu. Myslíme si, že má smysl propojit obchodní a marketingové záležitosti tohoto celku s našimi dalšími kluby, a posunout tak klub dál ekonomicky i sportovně," řekl na dnešní tiskové konferenci výkonný ředitel SHP Robert Speychal.

Je nám líto, video expirovalo.
Nymburk má nového trenéra a chce do Euroligy

Cílem tohoto spojení je postup do nejprestižnější evropské basketbalové soutěže Evropské ligy. "V této sezoně se to ještě asi přes kvalifikaci nepovede, ale v dalších o to chceme usilovat. Základem je navýšit rozpočet na zhruba čtyři miliony eur. Pak bychom třeba mohli dostat i divokou kartu," připomněl Speychal, že Euroliga umožňuje každoročně vybranému klubu start v soutěži.

SHP nyní rovněž zvažuje, že by začal více využívat označení Lev i pro Nymburk, podobně jako je tomu u hokejistů Lva Praha. Basketbalisté totiž už tuto kočkovitou šelmu ve svém znaku mají. "Okamžitě nás to trklo. Uvažujeme o tom, že bychom logo a značku dotvořili na Lev Basketball Nymburk. Je to ale zatím jen úvaha," řekl Speychal.

Robert Speychal, výkonný ředitel SHP:

Také je v plánu sjednotit fanoušky hokejových klubů Sparty a Lva s fanoušky basketbalistů Nymburka. "Bude záležet na tom, jak bude možné obě odvětví propojit na základě kalendářů zápasů. Ty budou známy až v budoucích týdnech," řekl tiskový mluvčí SHP Jiří Nikodým.

Kromě sportovních klubů do portfolia SHP patří pořádání kulturistické akce EVLS Prague Pro, holešovická Tipsport Arena a také Letiště Letňany. "Má to svůj důvod, protože v Praze chybí prostory pro opravdu velké akce a koncerty, jaké byly dříve na Strahově. Nyní je pro takové akce určené letiště v Letňanech. Navíc zde můžeme pořádat prestižní závody v letecké akrobacii," dodal Nikodým.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články