Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nymburk přichází o klíčového hráče. Pumprla jde do Compostely

Praha - Basketbalový reprezentant Pavel Pumprla po třech sezonách strávených v Nymburce mění dres a z týmu devítinásobných českých šampionů zamířil do španělského celku Obradoiro Compostela. V české lize obránce Pumprla, který se nyní chystá s národním týmem na evropskou kvalifikaci, v průměru zaznamenal deset bodů a téměř čtyři doskoky. Podobná čísla měl i ve východoevropské VTB lize.

Pavel Pumprla
zdroj: isifa/Getty Images autor: Sebastian Borowski

Pumprlovi po minulé sezoně v Nymburku skončila smlouva a středočeský klub svého klíčového hráče nedokázal udržet. Šestadvacetiletý křídelní hráč si tudíž ve třináctém týmu minulého ročníku španělské ACB ligy může vyzkoušet první zahraniční angažmá. Klub z Compostely měl v předchozí sezoně bilanci 13 výher a 21 porážek a nedostal se do osmičlenného play-off.

Pumprla v Nymburku vyhrál třikrát mistrovský titul i domácí pohárovou soutěž. O zahraniční angažmá si řekl svými výkony v minulé sezoně: v Evropském poháru ULEB se dostal do druhé nejlepší pětky soutěže, když měl průměry téměř 13 bodů a bezmála šesti doskoků na zápas.

Vedle odchodu nejlepšího obránce posledních dvou ročníků tuzemské ligy ohlásil nymbuský tým také posilu do kádru. Na soupisku českého basketbalového mistra přibyl americký rozehrávač Aubrey Coleman. Přišel z italského prvoligového celku Angelico Biella s vizitkou druhého nejlepšího kanonýra Serie A. V elitní italské soutěži si držel průměr 18 bodů na utkání a byl navíc nejlépe bránícím hráčem podle získaných míčů na zápas. 

"Aubrey se velmi dobře ukázal v kvalitní italské lize. Je to dobrý hráč, který nám dá spoustu možností a příležitostí ke skórování," slibuje si od nejnovější posily trenér Ronen Ginzburg. Čtyřiadvacetiletý Coleman je absolventem Univerzity v Houstonu, před odchodem do Itálie působil krátce také v turecké lize v celku Aliaga Petkim. Předtím absolvoval Letní ligu NBA 2010 v barvách New Orleans Hornets.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články