Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Nymburk přejel v Evropském poháru Manisu o 22 bodů

Nymburk zvládl duel Evropského poháru s Manisou na výbornou, vyhrál o 22 bodů 84:62. Středočeši se dokázali vyrovnat s následky nemoci, která postihla v minulých dnech téměř celý tým a ve skupině M si po porážce od Zaragozy připsali první vítězství. Ty Gordon k tomu pomohl 20 body a osmi asistencemi. Další zápas čeká svěřence trenéra Francesca Tabelliniho 10. ledna doma proti francouzskému celku Gravelines Dunkerque.

Jaromír Bohačík
zdroj: Basketball Nymburk

Na dvouciferný počet bodů dosáhli v dresu vítězů také Spencer Svejcar (18), Jaromír Bohačík (11) a kapitán Martin Kříž se Sukhmailem Mathonem (oba 10). Bohačík s Křížem měli shodně s devíti doskoky na dosah double double. Nejlepším střelcem poražených byl s 16 body Emanuel Terry.

"Chci pogratulovat svým hráčům. Nejen za basketbal, jaký předváděli, ale také za charakter, který dnes ukázali. Situace chvíli připomínala týden starý zápas v Zaragoze, kde jsme také vedli dvojciferným rozdílem, o náskok jsme ale přišli. Dnes tam soupeř chvíli také dotahoval, ale zvládli jsme to mnohem lépe. Udrželi jsme si naši identitu. Naším cílem před vstupem do této možná nejtěžší skupiny ze všech bylo, abychom byli všem konkurenceschopným soupeřem. A to se daří. A na to můžeme být hrdí," řekl Tabellini.

"Přesvědčili jsme se, čeho jsme jako tým schopni. Rádi bychom měli v této těžké skupině alespoň padesátiprocentní bilanci, což dává šanci na postup, a to se nám zatím daří. Jsme na dobré cestě. Kdybych měl vybrat nejlepší zápasy v sezoně, tak to bylo dnes a v Písku. Oba zápasy přišly po dvou porážkách, což ukazuje, jak je tým schopný v důležitý moment zmobilizovat síly," podotkl Tabellini.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Nymburk – Manisa

Nymburk do utkání skvěle vstoupil a vedl 9:0. Soupeř se přiblížil na jediný bod, na to ale domácí zareagovali desetibodovou šňůrou. Ve druhé čtvrtině Nymburk postupně navyšoval rozdíl, po trojce Davida Collinse vedl už o 17 bodů. Stejný náskok měli domácí i přes snahu soupeře v poločase, který zakončili ve vedení 49:32.

Na rozdíl 17 bodů se Nymburk dostal ještě v úvodu třetí čtvrtiny po Gordonově koši, ale další minuty patřily Manise, která se na začátku čtvrté čtvrtiny dostala na rozdíl sedmi bodů. Na to ale zareagoval Nymburk pasáží 12:1 a bylo rozhodnuto. Poslední čtvrtinu Nymburk vyhrál 18:7.

"Spokojenost určitě je, přestože tam pořád bylo ještě hodně chyb. Ve třetí čtvrtině byl náš klasický výpadek, přestali jsme hrát to, co jsme chtěli, ale tentokrát jsme se naštěstí vzpamatovali a natáhli jsme to zpátky na těch 22 bodů. Tohle je dobrý výsledek do vzájemného souboje. Tenhle tým umí bojovat. Přestože jsme poslední dny kvůli nemoci nemohli trénovat pět na pět, tak jsme se semkli podobně jako po těžké cestě do Zaragozy. Respekt všem, kteří měli zdravotní problémy a dali do toho maximum. Jsem rád, že jsme to takhle zvládli. Bylo to hodně o energii a nasazení," prohlásil Kříž.

ERA Nymburk – Manisa BBSK 84:62 (23:14, 49:32, 66:55)

Nejvíce bodů: Gordon 20, Svejcar 18, Bohačík 11 – Terry 16, Cruz 14, Luther 12.

Zdroj
ČT sport, ČTK, ERA Basketbal Nymburk

Hlavní zprávy

Nejčtenější články