Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nymburk potvrdil první místo ve skupině výhrou v Groningenu

Groningen (Nizozemsko) – Basketbalisté Nymburka zakončili základní skupinu Evropského poháru ULEB výhrou 92:75 na palubovce posledního Groningenu. Středočeši v Nizozemsku potvrdili již tak jistý postup z prvního místa, když ze šesti zápasů zaváhali jen jednou. Pro Nymburk to byla šestnáctá výhra z posledních 17 zápasů. Naopak Groningen ve skupině ani jednou nevyhrál a hned po zápase rezignovalo celé vedení klubu. V osmifinálové skupině v lednu čekají Nymburk souboje s VEF Riga, Gravelines a Valencií.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Nymburk si mohl zápas bez nervů užít a na palubovce to bylo vidět. Než se Groningen rozkoukal, prohrával 0:9. Pak sice jeho hvězda Bell dala sedm bodů v řadě, ale to bylo poslední vzepětí domácích. Nymburk následně odskočil na 21:7, a tím v podstatě rozhodl o výhře.

Groningen se ve zbytku zápasu nepřiblížil na méně než devět bodů a trenér Nymburku Ronen Ginzburg mohl zátěž rozložit mezi všechny hráče.

"Jsem rád za výhru, protože jsme v zápase měli několik výkyvů. Ustáli jsme krizi, kdy soupeř stáhl dvacetibodovou ztrátu jen na devět bodů, ale pak naši hráči zase ukázali charakter," řekl po zápase Ginzburg. "Zase jsme po roce vyhráli skupinu, ale pět výher je nymburský rekord, čehož si ceníme. Další soupeři VEF Riga, Gravelines a Valencie, to vypadá na dost složitou skupinu, ale teď bude trochu času, abychom si o soupeřích něco nastudovali a zase byli dobře připravení," dodal.

Nejlepším střelcem českého mistra byl nakonec rozehrávač Abrams, který zaznamenal 17 bodů, když proměnil tři trojky. To se povedlo i druhému rozehrávači Lawrencovi, který zakončil zápas na 14 bodech, stejně jako Simmons a pivot Naymick. Lawrence navíc přidal i osm asistencí.

Groningen - ČEZ Nymburk 75:92 (12:23, 32:47, 50:67)

Nejvíce bodů: Bell 15, Wyatt a Dourisseau po 9 - Abrams 17, Lawrance, Simmons a Naymick po 14. Rozhodčí: Nuran (Tur.), Lucis (Lot.), Zaščuk (Ukr.). Fauly: 25:20. Trestné hody: 21/14 - 25/16. Trojky: 7:10. Diváci: 1 380.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články