Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Nymburk opět vyhrál základní část, prvenství stvrdil v Hradci Králové

Poosmnácté v řadě si základní část nejvyšší soutěže basketbalistů podmanil Nymburk. Na palubovce Hradce Králové zvítězil jednoznačně 98:65 a dvě kola před koncem má definitivní jistotu, že jej druhá Opava nepředstihne.

Poprvé se v dresu sedmnáctinásobného českého šampiona představila nová posila Logan Routt, který v týmu nahradil jiného Američana Demetreho Riverse, a za 13 minut si připsal pět bodů i doskoků.

Nejlepším střelcem vítězů byl Jerrick Harding s 15 body. Ještě o dva více dal v domácím týmu Ondřej Peterka. Hradec Králové neuspěl po sérii čtyř výher.

"První poločas jsme jim nějakým způsobem odolávali. Pak zapnuli na plné obrátky a ukázala se síla toho družstva, které hraje dlouhodobě evropské soutěže. Máme před sebou další dvě kola, která musíme zvládnout," řekl domácí kouč Martin Sýkora, jehož svěřenci si chtějí pohlídat místo v první osmičce pro nadstavbovou část.

"Tím, že jsme vypadli z Ligy mistrů, jsme poměrně dost trénovali a chtěli jsme to naše tréninkové tempo dostat i do zápasu. Protože se nám to první půlku moc nedařilo, tak si myslím, že jsme předvedli docela slušný výkon. Ještě to není ono, ale myslím, že se dostaneme k tomu, k čemu chceme," uvedl nymburský rozehrávač Jakub Tůma.

Basketbalistky Strakonic nadále čekají na vítězství

Ani v jedenáctém ligovém utkání se basketbalistky Strakonic nedočkaly premiérového úspěchu. V dohrávce 7. kola podlehly 56:87 Ostravě, která si připsala druhou výhru v soutěži. Poprvé se Slezanky radovaly v říjnu proti Trutnovu, jenž zdolaly o bod.

Střetnutí se ve Strakonicích zlomilo po vyrovnaném poločase ve třetí čtvrtině, kterou hostující tým ovládl 27:8. Lví podíl na vítězství měla Soňa Svetlíková, která se 27 body postarala o nejlepší střelecký výkon ostravské hráčky v sezoně. V dresu domácích dala 18 bodů Anna Rosecká.

Basketbalová Kooperativa liga mužů - 20. kolo:

Hradec Králové - Nymburk 65:98 (17:30, 40:55, 51:77)
Nejvíce bodů:
Peterka 17, Sedmák 11, Škranc 9 - Harding 15, Kříž 14, Palyza 13.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články