Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Nymburk nestačil na Jeruzalém a do Euroligy nepostoupí

Ostende – Basketbalisté Nymburka ani na pátý pokus nepostoupí do Evropské ligy. Jedenáctinásobný český šampion podlehl už v prvním kole kvalifikace 84:94 Hapoelu Jeruzalém a je vyřazen. Znovu si tak zahraje alespoň druhou hlavní evropskou pohárovou soutěž Eurocup. Z osmičlenného play-off turnaje v Ostende postoupí do prestižní Euroligy pouze vítěz.

Nymburk do utkání nastoupil bez čtyř důležitých hráčů Luboše Bartoně, Christiana Burnse, Garreta Stutze a Dereka Raivia, kteří mají zdravotní problémy. Šanci tak musel dostat i mladý odchovanec Martin Kříž. Ten se prezentoval velmi dobrým výkonem a měl třetí nejlepší hodnocení ze všech hráčů Nymburku v utkání. Za 21 minut stihl devět bodů a devět doskoků.

Český šampion se podobně jako při pondělním vstupu do sezony v NBL trápil v obraně, kde prohrával souboje jeden na jednoho a nefungovala výpomoc. Hapoel tak dával snadné koše a měl velmi dobrou úspěšnost střelby. V útoku se sice Nymburku v úvodu rovněž dařilo a především zásluhou rozehrávače Dariuse Washingtona držel se soupeřem krok, ale od druhé části začali Nymburští hrát hodně individualisticky a Hapoel toho využil k odskočení na 15 bodů.

Pak zavelel Radoslav Rančík, který měl velký podíl na tom, že se Nymburk v úvodu třetí části dotáhl na šest bodů. Jenže poté se útok Nymburku zcela rozpadl, Hapoel předvedl šňůru 15:2, odskočil na 19 bodů a o vítězi se zdálo být jasno. Nymburku ještě vyšel tah s přechodem na zónovou obranu, která zastavila útok Hapoelu, a přišlo další snížení na pouhých šest bodů. Izraelský celek však ani tentokrát nezpanikařil a zkušeně dovedl zápas k výhře a postupu.

Hapoel Jeruzalém - Nymburk 94:84 (24:21, 48:39, 72:56)

Nejvíce bodů: Wright 22, Jones 16, Kitchen 15, Smith 14 - Washington a Simmons po 18, Rančík 15, Welsch 10, Kříž 9. Fauly: 19:22. Trestné hody: 24/17 - 18/14. Doskoky: 34:32. Trojky: 1:6.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články