Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nymburk doma nepochybil a drží v lize první místo

Skvělým nástupem do druhého poločasu si basketbalisté Nymburka pojistili hladkou výhru 108:60 nad pražským týmem USK. Pražané tak ztratili šanci se dotáhnout na vedoucí dvojici Opava – Nymburk, i přesto mají stále dobrou pozici na postup do A1.

Ondřej Sehnal
zdroj: Basketball Nymburk

Osmnáctinásobný český šampion oplatil soupeři překvapivou porážku o dva body, kterou utrpěl na konci září na Folimance. Jedenáctým vítězstvím ze 14 zápasů v domácí soutěži si Středočeši pojistili první místo v tabulce před mistrovskou Opavou.

Pražané udrželi s Nymburkem krok jen v úvodní čtvrtině. V dalším průběhu měl jasně navrch domácí favorit, ve třetí desetiminutovce povolil USK jen osm bodů. Hosté doplatili i na 29 ztrát. Nejlepším střelcem zápasu byl reprezentační rozehrávač Sehnal, jenž k vítězství nad svým bývalým týmem přispěl 16 body.

"Vrátili jsme jim tu prohru i s úroky, ale nebylo to o tom, že bychom jim chtěli něco oplácet. Spíše šlo o to, abychom se znovu nastartovali po prohře v Ústí," řekl Ondřej Sehnal. "Po první čtvrtině jsme zabrali v obraně a ve zbytku zápasu jsme dostali 36 bodů, což je skvělé. Musíme na tohle navázat i v úterý v Zaragoze ve FIBA Europe Cupu," prohlásil.

USK se musel obejít bez jedné z opor Johnsona. "Samozřejmě by nám pomohl, ale není to o jednom hráči. Větší problém pro nás byla dvoutýdenní přestávka, se kterou se nám těžko vyrovnávalo. Už před zápasem jsem na to hráče upozorňoval, že Nymburk je oproti nám rozehraný, jelikož v přestávce hrál zápasy. My ztratili rytmus," uvedl kouč Frank Kuhn.

Olomoucko v minulém kole porazilo Brno a ukončilo sérii pěti nezdarů. V Opavě prohrávalo až o 15 bodů, ale v závěru sahalo po senzaci. Škranc poslal v předposlední minutě čtvrté čtvrtiny trojkou do vedení 83:81, domácí však z trestných hodů vyrovnali. V prodloužení už Slezané soupeře do vedení nepustili a připsali si páté ligové vítězství za sebou.

Tradičně vypjaté derby v Děčíně nedohrála dřívější opora Válečníků a nyní jedna z klíčových postav Slunety Nichols, který byl přesto s 28 body nejlepším střelcem zápasu. Pět minut před koncem ztratil míč, za následnou vzteklou reakci dostal technickou chybu a s pěti fauly musel ze hřiště. Walton vzápětí trojkou zvýšil na 82:71 a úřadující vicemistr dovedl zápas k vítězství. Děčín táhl s 19 body kapitán Pomikálek, který sehrál první utkání po měsíční pauze zaviněné zraněním.

"My jsme se nechali od začátku rozhodit, nehráli jsme svoji hru. Na obranné polovině vždy někteří hráči nevěřili tomu, co chceme hrát," uvedl trenér Ústí Jan Šotnar. "Ty za tu reakci asi nejde pochválit, ale zas bych z toho nedělal velkou tragédii. Myslím, že to vyloučení byla jen třešnička na dortu v negativním smyslu," konstatoval.

Basketbalová Kooperativa liga mužů – 14. kolo:

Nymburk – USK Praha 108:60 (30:24, 57:42, 79:50)
Nejvíce bodů: Sehnal 16, Svejcar 15, Kříž a Collins po 14 – Samoura a Faulkner po 12, Petružela 8.

17:00 Opava – Olomoucko,
17:30 Ostrava – Pardubice,
18:00 Děčín – Ústí nad Labem, Slavia Praha – Kolín.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články