Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Nová huť nestačila na Nymburk ani na domácí půdě a je krok od vyřazení

Poprvé po jedenácti letech nastoupila ostravská Nová huť do utkání ligového semifinále na vlastní půdě, s favorizovaným Nymburkem však krok držet dlouho nedokázala. Ostravští padli s výsledkem 69:92 a v sérii prohrávají již 0:3 na zápasy. V baráži si zajistila opětovnou účast mezi elitou pražská Slavia, jež vyhrála proti vítězi 1. ligy Svitavám i domácí zápas (92:69).

Obdobný debakl, jaký utrpěli v předchozím zápase (60:112), tentokrát Ostravané nedopustili, ale po vyrovnanějším úvodu se hrálo opět v režii favorita. Náskok Nymburka, který měl znovu jednoznačnou převahu na doskoku (53:34), narostl postupně až na 28 bodů v úvodu poslední čtvrtiny. Domácí ale nerezignovali a alespoň výsledek zkorigovali.

"Chtěli jsme do toho vstoupit s úplně opačnou agresivitou než ten zápas v Nymburce, a to se nám, myslím, povedlo. Nebylo to až tak jednoznačné, bohužel nám to uteklo na začátku třetí čtvrtiny, tam to narostlo na 20 bodů a nám se pak hrálo těžce. Ale prostřídali jsme sestavu, byl tam svěží vítr, dokázali jsme s nimi běhat... Nymburk asi cítil polštář, polevil, ale mám z toho mnohem lepší pocit než v Nymburce," řekl ostravský kouč Adama Choleva.

Zlepšení soupeře oproti předchozímu zápasu ocenil i trenér Nymburka Francesco Tabellini. "Čekali jsme, že se zvednou. Po té těžké porážce, poprvé doma, před zdejší skvělou kulisou... A skutečně hráli velice dobře a nebylo to zpočátku pro nás lehké, ale když jsme přistoupili na způsob jejich hry, už jsme si vedli dobře," uvedl italský kouč.

Nejlepším střelcem jeho týmu byl s 15 body Jitaurious Gordon, stínem bylo zranění kolena reprezentanta Ondřeje Sehnala. V domácím dresu dal 16 bodů Matej Majerčák.

Slavia v úterý zvítězila ve Svitavách 103:87 a doma už šanci na udržení nepustila. Stejně jako před dvěma dny i v odvetě pustili Pražané soupeře jedinkrát za zápas do vedení, navíc opět pouze jednobodového. K záchraně je dovedl kapitán Radek Pumprla, který k úterním 25 bodům přidal dnes 20, zaznamenal i devět doskoků a osm asistencí. Hostům nebylo nic platných 30 bodů Romana Marka.

"Čekání (na start baráže) bylo dlouhé, šest týdnů bez jakéhokoliv (soutěžního) zápasu, takže je to velká úleva. A hlavně když je konec sezony dobrý, tak je dobrý pocit a celé léto to bude vypadat líp," řekl Pumprla. S výsledkem přes bezpečné vítězství ale úplně spokojený nebyl. "Protože rozdíl mezi těmi soutěžemi je velký, a kdybychom takhle hráli v nejvyšší soutěži, asi by to zase vypadalo, jak vypadala celá naše sezona," dodal.

Výsledky NBL:

Semifinále play-off basketbalové ligy mužů - 3. zápas:

Ostrava - Nymburk 69:92 (17:25, 35:47, 49:73)
Nejvíce bodů: Majerčák 16, Williams 11, Madden a Škranc po 9 - Gordon 15, Stephens a Kříž po 14. Stav série: 0:3.

Baráž - odveta:

Slavia Praha - Svitavy 92:69 (22:14, 47:31, 76:54)
Nejvíce bodů: R. Pumprla 20, Varner 19, Mareš 13 - Marko 30, Suchomel 16, Slezák 13. První zápas: 103:87, Slavia se udržela v nejvyšší soutěži.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články