Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nesmí se nám stávat, abychom měly za poločas 14 ztrát, hodnotila porážku USK Vyoralová

Tereza Vyoralová litovala po domácí prohře USK Praha v Evropské lize s Valencií 75:82 zbytečného zaváhání, které může hrát v pozdějším účtování ve skupině A roli. Hlavní příčinu neúspěchu viděla ve ztrátách, kterých české mistryně v utkání 9. kola udělaly celkem 22. Přesto věří, že se tým z chyb poučí, a těší se na sobotní duel se Slovankou, v němž mohou Pražanky získat rekordní 257. ligové vítězství za sebou.

Tereza Vyoralová z USK Praha (vpravo) sleduje souboj o míč
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

"Ty ztráty nás hodně položily. Vždy, když jsme dobře bránily a získaly balon, udělaly jsme v útoku nějakou hloupou ztrátu. Věděly jsme, že jsou v útoku agresivní a používají dost ruce. Nesmí se nám ale stávat, abychom měly za poločas 14 ztrát," řekla Vyoralová po utkání. "Ve druhé části jich už nebylo tolik, přesto jsme je nedokázaly dotáhnout, abychom je znervóznily a šly přes ně. Bohužel," doplnila.

Osmadvacetiletá rozehrávačka nastřílela v utkání osm bodů. V závěru zaznamenala šest bodů v řadě a přiblížila USK na dostřel pěti bodů (68:73). Valencie si však závěr pohlídala a blíže už vítězky soutěže z roku 2015 nepustila. "Každý, kdo vstoupí na hřiště, musí hrát agresivně. Mně se to podařilo, ale vždy, když jsme se k nim dostaly blíž, zabily nás nějakou trojkou," uvedla Vyoralová.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr a ohlasy utkání USK Praha - Valencia

Zatímco Pražanky proměnily jen jednu tříbodovou střelu z devíti, Valencie trefila 10 z 19. Tři trojky zaznamenala Alba Torrensová, další čtyři proměnila Marie Gülichová, s 22 body nejlepší střelkyně. "Měly jsme na ně něco připraveného, ale ukázaly, že jsou výborné trojkařky. Vstřelily jsme 75 bodů, což není špatné, ale dělaly jsme velké chyby v obraně. Musíme se z toho poučit a příště nastoupit s jiným nasazením," řekla Vyoralová.

USK prohrál nakonec s Valencií stejným rozdílem, jako vyhrál v listopadu na hřišti soupeře (83:76). V tabulce skupiny A mají oba týmy na třetím místě shodně 15 bodů. "Říkali nám, abychom si nenechaly dát poslední koš a neměly s nimi horší vzájemné skóre. To se nakonec podařilo. Prohrát ale na domácí palubovce je škoda. V závěru to třeba bude rozhodovat," litovala Vyoralová.

USK se už soustředí na další utkání příští týden proti Bourges. Ještě před ním ale Pražanky sehrají doma ligový duel se Slovankou, v němž mohou získat rekordní 257. vítězství za sebou. Tím by překonaly počin Gambrinusu Brno z let 1998–2007.

"Je to něco skvělého. Jsem ráda, že už jsem toho devět let součástí a myslím, že se na to všichni těšíme. Naší prioritou je sice Euroliga, protože česká liga není bohužel tak vyrovnaná, jak bychom si představovaly, ale i tak je to skvělé a dáme do toho všechno," dodala Vyoralová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články