Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Němečtí basketbalisté se na ME budou muset obejít bez Bonga a Klebera z NBA

Německým basketbalistům budou na zářijovém mistrovství Evropy chybět dva hráči z NBA. Rozehrávač Isaac Bonga, který hrál naposledy za Toronto, je po operaci, pivot Maximilan Kleber z Dallasu se rozhodl dát přednost odpočinku.

Isaac Bonga
zdroj: ČTK/DPA/Jürgen Fromme

"Po dvou vyčerpávajících letech poznamenaných pandemií, kdy jsme měli jen krátké letní pauzy, využiji tohle léto k odpočinku. I když bych si moc rád zahrál za reprezentaci, udělal jsem tohle složité rozhodnutí. Trenéru Herbertovi a klukům přeji to nejlepší a snad i medaili," uvedl Kleber.

I tak mají Němci v šestnáctičlenném výběru čtyři hráče z elitní zámořské soutěže. Hlavní hvězdou je rozehrávač Dennis Schröder, jenž nastupoval v minulé sezoně za Boston a Houston a nyní je volným hráčem. Pivot Daniel Theis, který si letos zahrál s Bostonem finále NBA, byl nedávno vyměněn do Indiany. V lize působí i bratři Moritz a Franz Wagnerové, kteří jsou spolu v Orlandu.

Němečtí basketbalisté před evropským šampionátem, který se bude hrát i v Berlíně a Praze, prověří koncem srpna na turnaji v Hamburku českou reprezentaci.

S velkou posilou na ME mohou počítat reprezentanti Bosny a Hercegoviny. Do jejich týmu přibyl pivot Portlandu Jusuf Nurkič, který týmu pomůže i v pokračování kvalifikace mistrovství světa. Do ní se bosenský celek dostal navzdory nedávné porážce s českým mužstvem v Pardubicích.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články