Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nejvyšší basketbalovou ligu budou hrát i dva slovenské týmy

Praha – Příští ročník nejvyšší basketbalové soutěže mužů bude mít mezinárodní účast, kromě 12 českých celků se totiž zapojí i Astrum Levice a Inter Bratislava. Vedení svazu už dopředu avizovalo rozšíření počtu účastníků na čtrnáct, pak se ale kvůli ekonomické situaci nepřihlásily týmy Brna a Nového Jičína, a tak se otevřela soutěž pro slovenské celky. Zájem hrát českou ligu měla i Nitra, která ale dnes těsně prohrála v telefonickém hlasování českých klubů.

Oba slovenské celky byly do NBL přijaty na divokou kartu na jeden rok. "Podmínky k přijetí splnily všechny tři slovenské kluby. Levice vyhrály v hlasování jednoznačně, o přijetí Interu rozhodlo sedm hlasů z dvanácti," uvedl sportovní ředitel České basketbalové federace Zdeněk Ringsmuth.   

Základní část první ligy začne 28. září a bude mít 26 kol. Po nich šest týmů postoupí do skupiny A1, zbylých osm bude hrát ve skupině A2. "Zachováme i předkolo play-off, ještě dolaďujeme závěrečné zápasy posledních čtyř týmů ve skupině A2. Tento model je pouze na příští sezonu. Po ní se teprve rozhodne, jak bude vypadat basketbalová liga v další budoucnosti," dodal Ringsmuth.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalovou ligu budou hrát i Slováci

Nový ročník bude rozlosován během evropského šampionátu hráčů do 16 let, které se uskuteční od 28. července do 7. srpna v Pardubicích a v Hradci Králové.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články