Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

NBA je zpět. Mistrovské Spurs zachránila trojka Parkera

New York – Nejlepší basketbalová liga světa je zpět. Mistrovské San Antonio zahájilo nový ročník NBA těsným vítězstvím nad Dallasem 101:100. (VIDEO) O vítěznou trojku se minutu před koncem postaral Tony Parker a Spurs pak přežili infarktový závěr, když Dallas mohl v posledních vteřinách strhnout vítězství na svou stranu.

Tony Parker
zdroj: ČTK/AP

Spurs před utkáním převzali prsteny za pátý titul v historii klubu. Vstup do sezony se jim povedl přesto, že trenér Gregg Popovich postrádal kvůli zranění nejužitečnějšího hráče finálové série Kawhiho Leonarda. Chyběli i Tiago Splitter a Patty Mills. San Antonio si k výhře pomohlo 14 trojkami.

"Byl to skvělý zápas. Nemůžete začít sezonu lepší podívanou, to prostě nejde," řekl trenér poražených Mavericks Rick Carlisle. Jeho celku k výhře nepomohlo 26 bodů Monty Ellise. Nejlepším střelcem Spurs byl Parker s 23 body.

Lakers přišli o dalšího hráče, Bryant se skoro popral  

Los Angeles Lakers v premiéře podlehli Houstonu 90:108. (VIDEO) Uzdravený Kobe Bryant se v prvním mistrovském zápase od loňského prosince prezentoval 19 body. V závěru utkání se ještě stihl poškorpit s bývalým spoluhráčem Dwigthem Howardem, který ho udeřil loktem. I když se je povedlo rychle odtáhnout od sebe, vyměnili si pár narážek a dostali technickou chybu.

"Toho musíte mít rádi, je to méďa. Myslím to vážně, milej kluk," uvedl po zápase Bryant, jenž prý s Howardem během společného působení příliš dobře nevycházel. Lakers se už třetí sezonu po sobě potýkají s ohromnými zdravotními problémy a hned v prvním zápase přišli o talentovaného nováčka Juliuse Randlea, jenž odstoupil ze hry v poslední čtvrtině s podezřením na zlomeninu nohy. Rockets k výhře dovedl James Harden s 32 body. 

Utkání mezi New Orleans a Orlandem (101:84 / VIDEO) nabídlo výborné výkony podkošových hráčů. Domácí Pelicans táhl Anthony Davis, jemuž chyběl jediný blok k zisku triple double (26 bodů, 17 doskoků). Jeho spoluhráč Omer Asik také přidal 17 doskoků. Pivot Orlanda Nikola Vučevič si připsal 23 doskoků.

Výsledky NBA

New Orleans - Orlando 101:84, LA Lakers - Houston 90:108, San Antonio - Dallas 101:100

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články