Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Na Chorvatky ani nápor v závěru nestačil, basketbalistky prohrály o dva body

České basketbalistky podlehly 58:60 Chorvatsku a prohrály své druhé přípravné utkání za sebou. Zápas rozhodla první čtvrtina, kterou výběr trenéra Štefana Svitka prohrál o čtrnáct bodů. Navzdory závěrečnému náporu už ztrátu smazat nedokázal.

Česká basketbalistka Lenka Bartáková se snaží prosadit v utkání s Německem
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

"Nasazením jsme se vrátili zpět do zápasu, ale celkově nejsem s naší hrou spokojený. Bylo tam nasazení, ale udělali jsme moc chyb," uvedl v tiskové zprávě Svitek. "Na druhé straně jsme měli hodně pozic, ale nedali jsme lehké střely a trestné hody. Dnešní zápas jsme měli vyhrát," dodal.

Češky, které se opět musely obejít bez zraněné kapitánky Kateřiny Elhotové, v předchozí přípravě s Maďarskem (34:54) vyhořely střelecky a v útoku se jim nedařilo ani v úvodu duelu s Chorvatskem. Soupeřkám dovolily vypracovat si v první čtvrtině vedení 20:6.

"Děvčata odvádějí maximum na tréninku a snaží se to, co v nich je, ukázat na hřišti. Někdy nám chybí trochu kvalita i výška. Hlavně pod košem dnes bylo vidět, kdy jsme některé podkošové situace neproměnili a nevěděli si rady s některými míči," přidal Svitek.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky nestačily na Chorvatky

Ve druhém dějství domácí hráčky sice srovnaly krok, ale ve třetím se Chorvatky sérií sedmi košů dostaly do vedení o 20 bodů. Češkám poté nepomohl ani velký nápor v poslední čtvrtině, kterou ovládly 21:12, když na rozdíl dvou bodů snížily 36 sekund před koncem.

"Když jsme prohrávaly o dvacet bodů, tak jsme zabraly v obraně. Agresivita se zlepšila a získaly jsme docela dost míčů. To byl hlavní důvod, proč jsme se vrátily do zápasu," řekla rozehrávačka Kateřina Bartoňová.

"Scházely tři body, abychom vyhrály. Ale neproměnily jsme dost košů z vymezeného území, které jsme měly dát. Nepadaly nám ani šestky. Hlavní důvod, proč jsme nevyhrály, byl v útoku," dodala. Šanci na odplatu bude mít Svitkův výběr ve čtvrtek, kdy ho v Praze čeká druhý zápas s Chorvatskem.

Přípravné utkání basketbalistek v Praze:

ČR - Chorvatsko 58:60 (6:20, 22:31, 37:48)

Nejvíce bodů: Karolína Elhotová 15, Záplatová 10, Bartáková 8 - Tikvičová 15, Buraová 8, Todoričová 7. Fauly: 19:22. Trestné hody: 17/11 - 21/12. Trojky: 3:2. Doskoky: 33:49.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články