Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Musím být připravený na každou šanci, kterou dostanu, říká Satoranský

Po přestupu do New Orleans zatím bojuje o místo v sestavě. Z devíti zápasů, které jeho tým v sezoně NBA odehrál, nastoupil Tomáš Satoranský ve středu teprve do čtvrtého. A za necelých třináct minut si připsal zatím nejlepší čísla – pět bodů a dvě asistence – ovšem porážce 99:112 v Sacramentu nezabránil. Lídr české reprezentace, který v sobotu slavil 30. narozeniny, se na sobě snaží makat, aby byl na další příležitosti dobře nachystaný.

"Situace není samozřejmě ideální. Zatím jsem nedostal moc minut a těch málo, co jsem dostal, jsem všechny strávil na pozici křídla," řekl rozehrávač Satoranský v rozhovoru pro projekt Česko dribluje!

"Moc mi ani nepomohlo, že jsem po olympijských hrách nemohl trénovat kvůli svalovému zranění a příjezd do New Orleans zkomplikoval a oddálil hurikán Ida," prohlásil Satoranský, který se zranil na olympijských hrách v Tokiu.

Do New Orleans přicestoval až bezprostředně před začátkem přípravného kempu, protože kvůli hurikánu musel odložit odlet z Česka. Satoranský se ale snaží tvrdou prací a trpělivostí přesvědčit trenéra Willieho Greena, aby dostával stále více prostoru na palubovce. V posledním zápase už bývalý hráč Washingtonu, který v NBA načal už šestou sezonu a dosud v zámořské lize nastupoval pravidelně, odehrál téměř 13 minut.

Je nám líto, video expirovalo.
Satoranský odehrál nejlepší zápas v New Orelans

"Snažím se na situaci nacházet pozitiva a pracovat na věcech, na které není čas během herního vytížení. Chci být co nejlépe připravený na každou šanci, kterou dostanu," uvedl Satoranský.

Před odletem do Severní Ameriky natočil klip pro kampaň na evropský šampionát, jehož jednu ze základních skupin bude příští rok v září hostit pražská O2 arena.

"Myslím, že se to video povedlo. Hodně se mi líbí. Natáčení jsem si moc užil. Podobné akce máme v NBA každý rok, kdy natáčíme různá videa a propagujeme určité věci před sezonou. Na tohle natáčení jsem se ale těšil o to víc, protože mistrovství Evropy v Praze je jedinečná akce a člověk by na to měl vynaložit energii, protože všichni chceme, aby to bylo perfektní," uvedl Satoranský.

Ode dneška si mohou fanoušci kupovat vstupenky na EuroBasket v Praze ve volném prodeji. Už od 20. října si mohli zajistit lístky zájemci, kteří se zaregistrovali na stránkách projektu www.ceskodribluje.cz, a v první vlně se prodalo přes 13 tisíc vstupenek.

"Je to pro nás všechny taková srdcovka, chceme, aby se to povedlo a přišlo co nejvíc lidí," dodal Satoranský. Český tým bude hrát na domácím turnaji od 2. do 8. září postupně s Polskem, Srbskem, Nizozemskem, Finskem a Izraelem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články