Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

S obranou máme problémy, basketbalisté na tom musí pracovat, uznal Ginzburg

Po triumfu bez porážky na turnaji v Praze vylepšili čeští basketbalisté v Hamburku bilanci v přípravě na pět výher ze šesti utkání. Kouči Ronenu Ginzburgovi ale další trojice soubojů ukázala stále přetrvávající problém v defenzivě. Podle izraelského kouče je nicméně dva týdny před startem mistrovství světa v Číně stále ještě čas na tom zapracovat.

Ronen Ginzburg
zdroj: ČTK/EFE autor: Juan Carlos Hidalgo

Po závěrečném utkání proti Maďarsku (103:83) mu chyběla ke spokojenosti právě dobrá obrana. "V ofenzivě jsme hráli dobře, ale v defenzivě to opět nebylo dobré. Máme s tím problémy, nedaří se nám to zatím vyladit. Jsem ale potěšený z výkonu některých hráčů a je dobře, že jsme vyhráli," uvedl Ginzburg.

Po dvou výhrách nad Polskem a po jedné nad Tuniskem a Jordánskem jeho tým v sobotu při nejtěžší zkoušce podlehl 68:87 domácímu Německu. "Čelili jsme velice kvalitnímu týmu, který bude silný i na mistrovství světa. Když se poučíme z chyb, které jsme s nimi dělali, hlavně ze ztrát míče a neproměněných šancí z otevřených střel, a budeme na tom pracovat, tak by to mohlo být lepší," věří Ginzburg.

Němci s pěticí hráčů z NBA turnaj bez problém ovládli. "Nám samozřejmě dali lekci, ale myslím, že proti nim deset dvanáct minut bylo dobrých. Celkově ale náš první zápas proti Polsku byl lepší než proti Německu. Máme stále čas na tom pracovat a já věřím, že to bude dobré," podotkl.

"Defenziva je o ochotě hráčů. Už jsme v zápasech s lepšími týmy ukázali, že jsme schopni dobrou obranu hrát. Je dost času, pořád se můžeme zlepšovat. Máme problémy, které se nám ještě nedaří vyřešit na sto procent, ale věřím, že je můžeme zmírnit," podotkl Ginzburg.

Počítat nemohl s pivotem Patrikem Audou a na začátku druhé čtvrtiny si poranil kotník kapitán Pavel Pumprla. "Patrik měl problémy se zády a doufám, že to bude v pořádku. Ale ještě nevím, jak na tom přesně jsou. Pumpy hrál skvěle včera i dneska v defenzivě, dodává nám tam hodně energie. Není to sice takový střelec, ale v obraně je hodně důležitý. Pokud by nebyli fit, měli bychom velký problém," dodal Ginzburg.

Generálka na MS s Angolou, Koreou a Litvou

Po návratu do Prahy tým ve středu odletí do Soulu, kde od soboty do úterka sehraje v generálce duely s Angolou, domácí Koreou a Litvou. Do Asie míří současný čtrnáctičlenný kádr, z něhož se dva hráči nevejdou na soupisku pro mistrovství světa. Přesto budou moci zůstat s týmem v dějišti.

"Tato čtrnáctka pocestuje do Koreje i do Šanghaje. Po tréninku se dá dvanáctka a dva hráči bohužel nebudou moci zasáhnout a budou tam v roli výletníků," řekl asistent trenéra Petr Czudek. "Tato varianta je lepší než ta, že z Koreje poputují domů. Každý chce být v té dvanáctce, ale aspoň je to nějaká náplast, že můžou být na turnaji s námi," dodal Czudek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články